Tíz darab elektromos BYD autóbusz érkezik Pécsre

Mintegy 1,7 milliárd forintból vásárolnak tisztán elektromos hajtású buszokat, és állítanak szolgálatba azokhoz kapcsolódó töltő- és kiszolgáló infrastruktúrát Pécsen – jelentették be a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön. Korábban megírtuk, hogy város első villanybuszait a kínai BYD szállíthatja, amely Közép-Európában első alkalommal jelenik meg komolyabb darabszámban járműveivel. A mai napon az erről szóló szerződés is aláírásra került, így a mostani beszerzéssel hazánk jelenlegi második legnagyobb villanybusz-flottája jön létre, de ez lesz az első olyan, amelyet teljes méretű, végig alacsonypadlós szóló autóbuszok alkotnak.

Amint arról közösségi oldalunkon már beszámoltunk, a közelmúltban eredményesen zárult Pécs év elején meghirdetett, 8+2 darab szóló elektromos autóbusz beszerzésére irányuló villanybusz-tendere, melyet a magyarországi (komáromi) összeszerelő üzemmel is rendelkező BYD Europe-nak ítélt oda a bíráló bizottság. A kínai gyártó a népszerű BYD eBus sorozat K9U kódjelű szóló modelljéből szállíthat legalább nyolc, de az opciós mennyiség lehívása esetén összesen akár tíz példányt a városba. Páva Zsolt pécsi polgármester a buszokra vonatkozó adásvételi szerződés aláírása előtt elmondta: a környezetbarát járműveket az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében korábban elnyert 1,7 milliárd forintos fejlesztési forrás segítségével szerzik be, és már megépítették az autóbuszok üzemeltetéshez szükséges töltő- és szervizállomást is. A polgármester elmondása szerint a távlati cél az, hogy a város teljes autóbuszparkját lokális emisszió nélküli, elektromos hajtású járművekre cseréljék.

A gyártótól megtudtuk, hogy Pécsre már az új generációs BYD eBus K9U villanybuszok érkeznek majd

A pályázati felhívásra három ajánlat érkezett be, a BYD mellett indult a székesfehérvári Ikarus és a kínai CRRC közös vegyesvállalata, az Electrobus Europe Zrt. is a CityPioneer fantázianévre hallgató, idehaza tavaly év végén bemutatott típusával, valamint a CS-Process Mérnöki Kft., amely információink szerint az akkumulátorokat és elektromos autóbuszokat gyártó, nemrégiben a zimonyi Ikarbus-gyárat is felvásárló kínai Yinlong egy szóló típusával nevezett. Az utóbbi ajánlatát viszont érvénytelenítette az ajánlatkérő, mivel az számos ponton nem felelt meg az eljárásban felállított feltételeknek.

Az ajánlatkérő gazdasági és pénzügyi, valamint műszaki, illetve szakmai szempontból a BYD ajánlatát találta legalkalmasabbnak, így a világszinten is a villanybusz-gyártás élvonalába tartozó kínai gyártó szállíthatja Pécs 8+2 darab új elektromos autóbuszát, valamint az azokkal kompatibilis – szabadtéren is telepíthető -, akár az összes busz egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúrát nettó 1 161 223 040 forint értékben. Az Electrobus Europe Zrt. nettó 1 196 000 000 forint értékű ajánlatot nyújtott be.

A szerződés aláírásának pillanata. Balról jobbra: Krenner László, a BYD közép-kelet-európai értékesítési képviselője, Javier Contijoch, a BYD Europe értékesítési alelnöke és Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere

A Komáromban összeszerelt, kínai fejlesztésű járműveket az önkormányzat a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt. üzemeltetésébe adja. A járművek 2020 első felében állhatnak szolgálatba. A kereken 12 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós kivitelű, alacsonypadlós járművek nagy kapacitású lítium-vasfoszfát akkumulátorcsomagjuknak köszönhetően egy feltöltéssel akár 300 kilométert is képesek megtenni, és 64 utas szállítására alkalmasak. Az új villanybuszokat Pécs változatos terepviszonyai között állítják majd forgalomba, mivel a város domborzati jellemzői hatékonnyá teszik azokat; a járművek ugyanis a lejtmenetben gyakori fékezések alkalmával regeneratív fékrendszerüknek köszönhetően villamos energiát nyernek vissza, amely az akkumulátorok töltésére fordítódik.

Javier Contijoch, a BYD Europe értékesítési vezetője elmondta, büszkék arra, hogy a világ vezető elektromos buszgyártója Közép-Európában elsőként Pécsre szállíthat komolyabb mennyiséget (2019 elején egy korábbi BYD demóbuszt már forgalomba állítottak Salgótarjánban), és hogy az eddigi legnagyobb, teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) villanybuszokból álló magyarországi járműflotta üzemeltetése indul el járműveikkel. Elmondta, hogy a BYD világszinten eddig összesen több, mint 50 000 darab elektromos hajtású autóbuszt gyártott, ennek elsöprő többségét természetesen a kínai belpiacra, de Európában is lassan ezer BYD gyártmányú villanybusz segíti már a közösségi közlekedést. Jelenleg 12 európai ország több, mint 44 városában találkozhatunk a BYD buszaival; első itteni megrendelésüket 2013-ban, Hollandiából kapták. A legnagyobb felvevőpiacnak a komplett buszok terén jelenleg Svédország számít kontinensünkön, az cég önjáró alvázai pedig az Egyesült Királyságban számítanak kelendőnek, ahol az alvázakra a szigetország vezető buszgyártója, az Alexander Dennis épít karosszériát.

Forrás: MTI / MBI

Címkék