Kitekintő

Városi buszalvázakra kapott megrendelést Ausztráliából a Daimler Buses

Összesen 44 darab Euro 6-os dízelmotorral szerelt, alacsony belépésű járóképes alvázat szállít Ausztráliába a Daimler Buses. A közepesnek mondható darabszámú megrendelés igazi jelentőségét az adja, hogy több, mint egy évtizede ez a csillagos óriáscég buszos divíziójának legnagyobb megrendelése a kenguruk földjéről, ahol egyébként hagyományosan az alvázas típusok dominálnak. A német alapokra két térségbeli karosszáló cég, az ausztrál Volgren és a maláj Gemilang által gyártott alumíniumötvözet felépítmények kerülnek. A kész buszok Ausztrália legnagyobb városában, Sydneyben közlekednek majd.

A buszok alapját a Mercedes-Benz OC 500 LE alváz adja, természetesen jobbkormányos kivitelben – nekünk magyaroknak is ismerős lehet ez a gépészet

A flotta megrendelője az ausztrál Transit Systems társaság, amely a kontinensnyi ország öt legnépesebb városában, továbbá részben Londonban és Szingapúrban látja el a buszos közszolgáltatói feladatokat. A mostani megrendelés az alvázgyártó részéről átfogó karbantartási csomagot is magába foglal, beleértve a helyszíni assistance szolgálatot és a buszvezetők képzését is. A hajtáslánc tekintetében nincs meglepetés, Sydney leendő autóbuszai az Európában is jól ismert 300 lóerős (220 kW), 7,7 literes Mercedes-Benz OM 936 erőforrást kapják, ZF EcoLife automataváltóval és a Mercedes-Benz saját fejlesztésű futóműveivel házasítva.

Ausztrál piacos Gemilang városi buszok – várhatóan a most megrendelt alvázakra is ezt a felépítményt szerelik majd (Fotó: Transdev Australasia)

A buszok a huszonegyedik századi globalizáció ékes példái lesznek. Maguk a Mercedes-Benz OC 500 LE Euro VI típusú önjáró alvázak az EvoBus Ibérica S.A.U.-nál, a spanyolországi Sámanoban készülnek majd – itt gyártották egyébként a magyar fejlesztésű ITK Reform buszcsalád eddig elkészült két prototípusának alvázát is. A karosszálókat illetően szintén nagy a nemzetközi összefonódás: a Volgren ugyanis 2017 óta a brazil Marcopolo 100%-os tulajdonát képezi és hagyományosan Volvo műszaki alapokra építi típusait, a bő 25 éves múltra visszatekintő Gemilang pedig a kelet-ázsiai régióban az MAN-nel tart fenn szoros együttműködést, de a közelmúltban BYD alvázra is építettek elektromos hajtású buszokat, éppen az ausztrál piac számára. A Gemilanghoz kapcsolódó hír, hogy a vállalat ausztráliai részlege egy kivásárlást követően idén júniusban teljes egészében ausztrál kézbe került, így jó esély mutatkozik a maláj eredetű buszok további térnyerésére az országban.

Fotók: Daimler Buses

Címkék