Magazin

Öt darab Mercedes-Benz Conecto G áll forgalomba a debreceni DKV-nál

Ünnepélyes keretek között adta át május 23-án az Inter Traction Electrics Kft. a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat részére azt az öt darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation típusú autóbuszt, amelyet az ITK Holding Zrt. leányvállalat szerelt készre a cívisvárosban. A 18 méteres alacsonypadlós csuklós járművek hamarosan forgalomba is állhatnak Debrecenben, ezzel a Mercedes-Benz olcsóbbik városi típuscsaládjának szóló változata után a csuklós verzió is bemutatkozik hazánkban.

Fotó: Matey István, haon.hu

Sajtónyilvános eseményen adott át az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. öt darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbuszt a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat részére május 23-án, a gyártó Hajdú-Bihar megyei telephelyén. A törökországi eredetű, teljes hosszban alacsonypadlós járműveket a debreceni vállalat szerelte készre, és a tervek szerint június 1-én állnak szolgálatba a DKV városi flottájában. Mint ismert, az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Tan-Ker Zrt. és a DKV közel tíz évvel ezelőtt konzorciumban nyerte el az autóbusz-közlekedésre vonatkozó, közszolgáltatási tendert a városban, és azóta is közösen biztosítják a szolgáltatást.

A négy LCD-monitoros, korszerű utastájékoztatás is része a felszereltségnek

„Örömünkre szolgál, hogy idén tíz éve közösen, konzorciumban és szoros együttműködésben a DKV Zrt-vel, leányvállalatunk az Inter Tan-Ker Zrt. végezheti Debrecen Megyei Jogú város autóbuszos közlekedését, közszolgáltatás keretében – mondta Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Úgy gondolom, hogy az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy egy város közösségi közlekedését is meg lehet újítani, és hatékonyan lehet működtetni. Debrecenben az egy kilométerre vetített fajlagos költségek terén Magyarországon jelenleg az egyik leghatékonyabb közlekedési modell valósult meg. Mindez úgy, hogy az utasok megelégedésére sikerült a korábbi elavult és magas üzemeltetési költséggel működtethető járműparkot egy csapásra lecserélni, ezzel is hozzájárulva az itt élő emberek életminőségének javításához és a város további fejlődéséhez. Ennek folytatásaként adtuk át az újabb öt Mercedes Benz Conecto Next Generation G csuklós autóbuszt, amelyeket kollégáink szereltek készre, így a járművekben a Debrecenben dolgozó munkatársak és az itt élő polgárok jelentős hozzáadott értéke jelenik meg.”

Készül a Reform sorozat újabb tagja, amely ezúttal egy normálpadlós városközi modell lesz, Mercedes-Benz OC 500 RF alvázon

Kossa György azt is bejelentette, hogy elindult az önjáró alvázak folyamatos beszállítása Spanyolországból, így hamarosan megkezdődik az ITK Reform autóbuszok sorozatgyártása Debrecenben. Továbbá a vállalati stratégia megvalósításának következő állomásaként újabb beruházásokat hajthatnak végre a Határ úti Ipari Parkban is, ahol még az idén több ezer négyzetméterrel bővíthetik a már meglévő kapacitást, annak érdekében, hogy a megrendeléseiket maradéktalanul tudják teljesíteni.

Az EvoBus csoport spanyol részlege, az EvoBus Ibérica által gyártott Mercedes-Benz OC 500LE típusú járóképes alvázak

„2018-ban trendforduló történt, Debrecenben egyre többen használják a közösségi közlekedést. Ez a folyamat a város gazdaságfejlesztési eredményei okán felerősödik, hiszen olyan új területeket is be kell építeni a hálózatba, mint a déli iparterület. Ebben segít többek között ez az új öt busz” – hangsúlyozta Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere.

„Egy újabb szakaszához érkezett a debreceni autóbusz közlekedés. A közösségi közlekedésnek is lépést kell tartania Debrecen város folyamatos fejlődésével. Ennek a folyamatnak az egyik jelentős eseménye, hogy a reggeli csúcsforgalomban tapasztalható kapacitáshiány orvosolására ezt az öt darab új Mercedes Benz csuklós autóbuszt forgalomba állítjuk. Az itt látható járműveket most bemutatjuk a sajtónak, a nagyközönség pedig a hétvégén, a Debrecen Drive rendezvényén ismerkedhet meg vele. Forgalomba június 1-én állnak ezek az új autóbuszok, és minden olyan autóbusz vonalon közlekednek majd, ahol az utazásszám növekedése miatt indokolt a kapacitás bővítése” – tájékoztatott Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Matey István, haon.hu

A Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi csuklós autóbuszokról

A Mercedes-Benz Conecto G Next Generation városi csuklós busz 18 124 mm hosszú és 2550 mm széles, magassága klímával 3120 mm. A 320 mm belépő padlómagasságú alacsonypadlós jármű ajtóképlete 2-2-2-2, teljes befogadóképessége 149 fő, a fix ülőhelyek száma 38. Kerekesszékkel a második ajtónál lehet felszállni, a rámpa mechanikusan hajtható le. A járművekben a 10,7 literes, 360 lóerő (265 kW) teljesítményű Mercedes-Benz OM 470 motor dolgozik, az erőátvitelről 6+1 sebességes ZF EcoLife automataváltó gondoskodik. A buszok műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs asszisztenseket, az utasok biztonságát szolgáló, teljes utasteret megfigyelő kamera rendszert, továbbá olyan kényelmi megoldásokat, mint például az USB-töltők vagy a korszerű utastájékoztató rendszer.

Fotók: Matey István, haon.hu

Címkék