Magazin

Ezzel várja az érdeklődőket a XXV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia

Május 8-án a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán immár huszonötödik alkalommal rendezik meg az Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, melynek plenáris szakasza lehetőséget nyújt az aktuális kormányzati tervek, elképzelések ismertetésére, délutáni három különálló szekciója pedig tematikájában felöleli a szakmacsoport gyártással, forgalmazással és szolgáltatásnyújtással kapcsolatos teljes struktúráját. Az eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közlekedéspolitika aktualitásairól, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig a turisztikai trendekről és stratégiákról tart majd előadást. Ahogyan az elmúlt években már megszokhattuk, a konferencia 2019-ben is a Busexpo szakkiállítással közösen kerül lebonyolításra.

A Busexpo idén már hetedik éve nyújt lehetőséget az autóbusz-ipar piaci szereplői számára, hogy bemutassák technikai fejlesztéseiket, új termékeiket és legkorszerűbb járműveiket. A kiállítással párhuzamosan zajló – a NiT Hungary szervezésében, a közlekedési szaktárca támogatásával megvalósuló – Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián pedig a kormányzati szereplők és hazai piac elismert szakemberei gyűlnek össze, hogy az ágazat legfontosabb kérdéseit megvitassák. Az idei év fókuszában elsősorban az alternatív hajtásokat érintő innovációk, illetve a piacnyitással és a különjárati szolgáltatásokkal kapcsolatos legfontosabb kihívások, és az azokra adott megoldások állnak.

Az elmúlt évben is sok látogatót vonzott a rendezvény és a vele egy időben tartott Busexpo

A délelőtti plenáris ülésen a közlekedésfejlesztéssel és az autóbuszos személyszállítással összefüggő újdonságok és kormányzati intézkedések mellett a turizmusfejlesztés és a turisztikai mobilitás kérdései is terítékre kerülnek majd. A közszolgáltatási szekció tematikája a biztonságos, fenntartható és rugalmas közösségi közlekedés, a különjárati szekció az autóbuszos személyszállítás kihívásaival, azon belül például a diákok biztonságos közlekedésével, míg a magyar buszgyártás szekció a legfontosabb hazai fejlesztésekkel – köztük az idei Busexpón bemutatkozó Credobus Inovell+ koncepciójának ismertetésével – foglalkozik. A nap folyamán az innovációs és technológiai szaktárca mellett többek között Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Erb Szilvia, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Borbélyné Dr. Szabó Ágnes, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatási Főosztály főosztályvezetője, Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Dr. Szeneczey Balázs, a Főpolgármesteri Hivatal városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese is előadást tart.

Pillanatkép a tavalyi konferenciáról

A XXV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciára a szervezők ezen a linken várják a jelentkezéseket április 24-ig (azaz jövő szerdáig). A 2019-es konferencia részletes programja, valamint az előadók listája a várható témákkal együtt itt érhető el.

Az esemény a közlekedési szaktárca főtámogatása, a mindenkori közlekedésért felelős helyettes államtitkár fővédnöksége, továbbá számos kormányzati szerv, intézmény, civil szervezet és szövetség, és a piaci szereplők stratégiai szakmai partnersége mellett kerül megrendezésre. A Magyarbusz [Info] – ahogy 2013 óta minden évben – idén is hivatalos médiatámogatóként lesz jelen az eseményen.

 

Címlapkép: NiT Hungary

Címkék