Magyar gyártók a 2013-as Busexpón (frissítve!)

Az elmúlt évek nem kedveztek a hazai autóbuszos ágazatnak. A járműbeszerzések és a fejlesztések elmaradtak, a piac szűkült, a tömegközlekedés állapota pedig ezzel egyidejűleg egyre romlott.

A 2013-as év ezzel ellentétben számos lehetőséget tartogat a szektor számára, ideértve a gyártókat, a forgalmazókat, az alkatrészek- és adalékanyagok piacán lévőket vagy a finanszírozói ágaztat képviselőit. Elég csak a Volán vállalatok régiós átalakítására, a járműbeszerzési tilalom feloldására, a fővárosi autóbuszos közszolgáltatás kiszervezésére, a lejáró önkormányzati közszolgáltatási szerződésekre, vagy a városi és elővárosi tömegközlekedés újjászervezésével kapcsolatos tervekre gondolni.

A legnagyobb közvetlen taglétszámmal bíró hazai fuvarozói érdekképviseletnél, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary-nél úgy gondolták, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, és fel kell rázni a buszos vállalkozásokat, illetve meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy megrendelők találkozzanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal. Ennek érdekében 2013. március 21-én megszervezik a BUSEXPO szakkiállítást és vásárt, ahol bárki megcsodálhatja az új járműveket és fejlesztéseket. Tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy az utóbbi évek igen apatikus állapotba sodorták az ágazatot, ezért valami többet kell kínálniuk, mert egy „egyszerű” seregszemle nem lesz elég arra, hogy felrázzák ennek a sok résztvevős piacnak a szereplőit

A Busexpo-val  egyidejűleg kerül megrendezésre a „Fenntartható és hatékony autóbuszos közszolgáltatás  Magyarországon – 2013” című Országos Személyszállítási Szakmai konferencia melynek nyitóelőadását dr. Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár tartja, aki a rendezvény fővédnökségét is elvállalta. A rendezvényen részt vesz Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szarvas Péter, a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, dr. Dabóczi Kálmán, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. stratégiai projektigazgatója és felkért előadóként a Budapesti Közlekedési Központ képviselője is.

A 2013. március 21.-én, 13:30-kor kezdődő Busexpo kiállítói jelen állás szerint:

 • NABI
 • Csaba Metál
 • Credo
 • Mercedes
 • Setra
 • Volvo
 • MAN
 • Iveco
 • Bova
 • Otobus
 • Isuzu
 • Az MB-Travel jóvoltából egy Ikarus 630-as cabrio autóbusz
 • A Lanta Kft. jóvoltából egy Ikarus 55-ös (faros) autóbusz

A háttéripar szereplői között tudhatunk autóüveg, adalékanyag, klíma és részecskeszűrő forgalmazókat, abroncsgyártókat és javítókat, tachográf-értékesítő, biztosító és gépjármű-oktató vállalkozásokat.

A rendezvényen mozgás közben tekinthetők meg a Európa legkorszerűbb vezetéstechnikai pályáján az alábbi kiállítók termékei:

EvoBus Hungária Kft. (Mercedes és Setra) 10.30-11.00
 MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 11:00-11:30
 EvoBus Hungária Kft. (Mercedes és Setra) 11.30-12.00
 VDL Bus Center (Bova) 13:30-14:00
 Volvo Hungária Kft. 14:00-14:30
 MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 14:30-15:00
 EvoBus Hungária Kft. (Mercedes és Setra) 14.30-15.00
 EvoBus Hungária Kft. (Mercedes és Setra) 15.30-16.00
 MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 16:30-17:00

További részletek, valamint jelentkezés a rendezvényre a http://busexpo.hu oldalon.

Címkék