Magazin

ELMARAD! – Busexpo 2020: az idei mottó a teljes lefedettség és az „Új energiák”

FRISSÍTÉS

Az április 22-re meghirdetett Busexpo 2020 kiállítást és a vele párhuzamosan, egy időben tartandó XXVI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát a kialakult koronavírus-vészhelyzet miatt, komoly mérlegelés után a rendezvény főszervezője, a NiT Hungary, valamint a konferencia házigazdái – Közlekedéstudományi Intézet, Magyar Buszgyártók Szövetsége, Magyar Turisztikai Szövetség, Magyar Utazási Irodák Szövetsége, Volánbusz – a rendezvényen résztvevők legnagyobb biztonsága érdekében a meghirdetett időpontban nem tartják meg.

A közegészségügyi helyzet alakulásától függően a későbbiekben döntenek majd arról, hogy az őszi időszakban megrendezésre kerül-e a XXVI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia és a VIII. Busexpo szakkiállítás.

 

Nem kell már sokat aludni az idei Busexpo kiállításig, hiszen április 22-én már nyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit a rendezvény a hazai autóbuszos szakma és az érdeklődők előtt hagyományos helyszínén, a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán. Ahogy a 2013-as indulás óta eddig minden évben, a Magyarbusz [Info] idén is a rendezvény hivatalos médiatámogatójaként vesz részt Magyarország legnagyobb autóbuszos seregszemléjén. 

Bár a jelentkezési időszak még tart, a kiállítói helyek több, mint háromnegyede rekord sebességgel töltődött fel két hét alatt. A rendezvény honlapján elérhető helyszínrajz szerint a hazai buszgyártók közül a győri székhelyű Credobus, a székesfehérvári Ikarus és az debreceni ITK is felvonultatja majd legújabb termékeit. A külföldi gyártók mezőnyéből eddig a Komáromban is gyárat működtető kínai BYD, továbbá az EvoBus (Mercedes-Benz és Setra), az Iveco, az MAN, a Scania, a VDL és a Volvo helyi képviselete jelezte részvételét. Rajtuk kívül a kisáruszállítók átépítésével foglalkozó lengyel Mercus-Bus, valamint a Volkswagen és a Ford haszongépjárműves üzletága is képviselteti magát, és természetesen nem maradnak távol a beszállítói iparág szereplői sem. Április 2-ig van lehetőségük a magyar, illetve a kelet-európai régióban működő, buszgyártással, -forgalmazással vagy szolgáltatással foglalkozó cégeknek, hogy regisztráljanak az idei Busexpóra. A kiállítói regisztrációs felület erre a linkre kattintva érhető el.

Az MAN standjának részlete a 2019-es Busexpo kiállításról

Ahogy a korábbi években megszokhattuk, ezúttal is kiállítással párhuzamosan és annak elválaszthatatlan részeként zajlik majd a XXVI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia. A plenáris- és a három szekcióülés (különjárati, közszolgáltatási és magyar buszgyártás) a közösségi közlekedés kérdéseitől az e-mobilitáson át egészen a Giro d’Italiáig térképezi fel a magyar szakmát érintő változásokat, lehetőségeket és problémákat.

A konferenciára szóló belépőjegyek megvásárlására szintén április 2-ig van lehetőség, az idei év programja itt olvasható részletesen. Maga a Busexpo kiállítás a látogatóknak ebben az évben is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Április 22-én várja Önt a Busexpo 2020 a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján!

Címkék