Magazin

Íme az idei Busexpo kiállítás első fecskéi: a Modulo és a Kravtex már biztos résztvevő

Változások az idei Busexpo kiállításon, de a lényeg ugyanaz marad: buszok, szolgáltatások minden mennyiségben!

Egy kiállítás, ahol az autóbuszgyártóktól és -forgalmazóktól kezdve a különféle személyszállítási szolgáltatókon keresztül a hazai buszos szakma színe-java képviselteti magát, Kelet-Európa legjobb buszos seregszemléjén. Ahogy eddig minden évben, a Magyarbusz [Info] 2018-ban is hivatalos médiatámogatóként lesz jelen a rendezvényen.

A zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán megrendezett Busexpo szakkiállítás 2013-as indulása óta törekszik egy közös platform biztosítására a magyar autóbuszos szakma képviselői számára, ami a klasszikus termékektől és buszoktól az innovatív járművekig és megoldásokig mindenkinek garantál bemutatkozási felületet. A kiállítók és a látogatók száma évről-évre egyre magasabb szintet ér el, amely a kiállítás fejlesztését is igényli. Ennek jegyében a tavalyi, jubileumi ötödik Busexpo kiállítással egybekötött 23. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia egy új szekcióval bővült, amely a magyar buszgyártás kérdéskörével foglalkozott.

A Busexpo a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend a hazai buszgyártók körében is

A 2018. évi, hatodik Busexpo legkomolyabb fejlesztését a kiállítási terület bővítése és ezáltal annak egy részének újrastrukturalizálása jelenti. Egyrészről a B2, B3 és B4 kiállítói területek átkerültek a 2. számú látogatói parkoló bejárata mellé. Másrészről itt kerül felállításra a kiállítói- (’’S”) és a catering sátor, az 1. számú konferencia-mobilteremmel szemben. A Busexpo ezen területén helyezkedik majd el a látogatói parkoló, így a résztvevők egy része innen fogja megközelíteni a kiállítást, biztosítva ezzel az új helyszínek frekventáltságát.

A liállítási terület térképe, melyen több újdonságot is felfedezhetünk, melyből talán legszembetűnőbb, hogy a látogatói parkoló a rendezvény helyszínén kapott helyet

A jelentkezési időszak február 1-jével, az Early Bird regisztrációval kezdődött, és mostanra a kiállítói területek háromnegyede betelt. A magyar buszgyártók szempontjából az idei év egyik szembetűnő újdonsága, hogy a nyilvánosságra hozott kiállítói térkép alapján immár három Modulo autóbusszal is találkozhatunk majd a rendezvényen, méghozzá igen előkelő területen, míg a Kravtex várhatóan mindössze két résztvevő járművel jelentkezik majd megszokott kiállítói helyén. Információink szerint idén először a debreceni Inter Traction Electrics Kft. is képviselteti magát a Busexpón, így első alkalommal láthatja a nagyközönség a cég tavaly bemutatott újdonságát, a Reform 500 LE névre keresztelt alacsony belépésű városi autóbuszt.

A Modulo buszok gyártója, az Ikarus Egyedi Kft. idén várhatóan három járművel vesz részt a kiállításon

Természetesen nem maradnak távol a rendezvényről a jól ismert külföldi gyártók sem, akik közül a jól megszokott „törzsgárda” már biztosan jelen lesz. Egyelőre az alábbi márkák részvételét erősítették meg:

  • Volvo
  • Scania
  • MAN
  • Iveco Bus
  • Mercedes-Benz
  • Setra

Az előző évek kiállítói mellett természetesen az új, friss szolgáltatók is jelen vannak a repertoárban, mint például a tachográf kiértékelő szoftvert forgalmazó WTCD Kft. vagy a klímától a parkoló szenzor beszereléséig foglalkozó szlovák MOLPIR autószerviz.

A kiállítás dátuma: 2018. április 25. (szerda)

A kiállítás helyszíne. drivingcamp Hungary, Zsámbék

A jelentkezési határidő: 2018. március 21.

A 6. Busexpo kiállítással kapcsolatos bővebb információkat itt olvashat.

Címkék