Kitekintő

A Solaris, az Isuzu és az MAN típusai kapták idén a Sustainable Bus of the Year díjakat

Idén ötödik alkalommal osztották ki az Év Fenntartható Autóbusza (Sustainable Bus of the Year) díjakat, amely minden évben három kategóriában, a városi, a helyközi és a távolsági/turista típusok mezőnyében kerül odaítélésre. A cím – az Év Autóbusza elismeréshez hasonlóan – a következő évre szól. A Sustainable Bus Awards 2022 nyerteseit pénteken, az UITP és a Busworld online térben megrendezett közös díjátadó ünnepségén jelentették be. A kitüntetést ezúttal a Solaris Urbino 15 LE electric, az Isuzu Kendo 13 CNG és az MAN Lion’s Coach zsebelhette be.

Az Év Fenntartható Autóbusza (Sustainable Bus of the Year) elismerés egy átfogó elképzelés alapján ismeri el a fenntarthatóságot, melynek fő célja, hogy egy pozitív képet alakítson ki a díjazott járműről a nagyközönség szemében. Az odaítélés során több szempontot is figyelembe vesz a hét vezető európai szakmai folyóirat – nevezetesen a Mobilités Magazine (Franciaország), a Busfahrt (Németország), az AUTOBUS (Olaszország), az Infotrucker (Románia), a Revija Tranzit (Szlovénia), a Carril Bus (Spanyolország), valamint a Bus and Bus Professional (Egyesült Királyság) – újságíróiból álló zsűri. Egyebek mellett ilyen a biztonság, a kényelem, a zajszint, a hajtáslánc, az alkatrészek újrahasznosíthatósága és a gyártó általános környezetvédelmi elkötelezettsége is. Az eredeti tervek szerint az idei elismeréseket a brüsszeli Busworld Europe kiállításhoz kapcsolódva adták volna át, azonban annak kényszerű lefújása miatt a virtuális térben zajlott az idei ceremónia.

Az online díjátadón az UITP, azaz a Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség innovációért felelős vezető igazgatója, Umberto Guida elmondta: „Fenntartható közösségi közlekedés nélkül nem tudunk élhető városokat teremteni. Azt látjuk, hogy Európában felgyorsultak azok a folyamatok, melyek az autóbuszflották „szén-dioxid mentesítésére” irányulnak, bár azt mindenképpen hangsúlyoznunk kell, hogy az autóbuszos szektor már korábban is hozzájárult a közlekedési tevékenységekből származó kibocsátás csökkentéséhez. Arra számítunk, hogy az elkövetkező években ugrásszerűen megnő az újonnan forgalomba állított környezetbarát, azaz a hibrid, gázüzemű és elektromos autóbuszok száma Európában. Már 2020-ban is egy exponenciális növekedésnek lehettünk szemtanúi, tavaly mintegy 7500 darab elektromos, gázüzemű és hibrid autóbuszt helyeztek forgalomba Európa útjain. Emellett teljesen új termékek megjelenésére is számítunk, azaz kifejezetten tisztán elektromos hajtásokhoz tervezett platformokra, amelyek kifejlesztése és gyártása során már új környezetbarát anyagok felhasználására és tisztább ipari folyamatok alkalmazására törekednek majd a gyártók.”

Inge Buytaert, a Busworld marketing- és kommunikációs igazgatója szerint napjainkban a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap, ami kiváló lehetőséget teremt az autóbuszos szektor számára a fenntartható mobilitás megvalósításához szükséges buszok és szolgáltatások fejlesztésében. Kiemelte, hogy az ágazat már ma is egy fenntartható iparág és véleménye szerint ezt jobban hangsúlyozni kellene a döntéshozók és a nagyközönség felé is.

A városi buszok mezőnyében a tavaly bemutatott Solaris Urbino 15 LE electric bizonyult kategóriája legjobbjának, az alacsony belépésű háromtengelyes lengyel villanybusz az Irizar ie bus-t és az MAN Lion’s City E-t utasította maga mögé. A bíráló bizottság szerint a típus háromtengelyes kialakítása nagyban hozzájárul a jármű kényelmének és stabilitásának javításához. Emellett hosszú hatótávjának köszönhetően a városi felhasználás mellett helyközi forgalomban is jól használható, ennek megfelelően egyaránt specifikálható M3/I és M3/II járműosztály szerint is. A modell számos aktív vezetéstámogató funkcióval rendelkezik, ezen kívül fedélzeti diagnosztikai funkcióval kiegészített flottamenedzsment csomaggal is el van látva, ami valós időben továbbítja az üzemeltetőnek az pillanatnyi telematikai-, illetve akkutöltöttségi adatokat.

A buszba hat egységből álló, 470 kWh összkapacitású, nagy energiasűrűségű Solaris High Energy+ fantázianevű lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorcsomag kerül, amely valós üzemi körülmények között akár 250 kilométeres hatótávot is tud biztosítani a járműnek. A lemerült energiatárolók feltöltésére többféle metódust kínál a Solaris: a megrendelők normál konnektoros (plug-in), illetve hagyományos- és inverz pantográfos (OppCharge) megoldás közül is választhatnak.

A városközi buszok mezőnyének véghajrájában idén az új Mercedes-Benz Intouro, a cseppfolyósított földgázzal hajtott Scania Interlink LNG, valamint az Isuzu Kendo CNG mérkőzött meg, a díjat végül a japán márka török leányvállalatának (Anadolu Isuzu) gázüzemű modellje zsebelhette be. A zsűri kiemelte, hogy a legújabb biztonsági és menetstabilizációs elektronikákkal, valamint flottamenedzsment csomaggal felszerelt járműnek a 320 lóerős (235 kW), 9 literes Cummins L9N E6 D320 gázmotornak köszönhetően rendkívül nagyon alacsony a károsanyag-kibocsátása. Az erőforrás ugyanazt a teljesítményt képes nyújtani, mint a dízelüzemű megfelelője, azonban ezt jóval kevesebb CO2, nitrogén-oxid és szilárd részecske kibocsátása mellett teszi. A zsűri kiemelte, hogy a jármű alkatrészeinek 81%-a újrahasznosítható, valamint, hogy a típus kategóriájának legnagyobb CNG-tartály kapacitásával rendelkezik. Annak ellenére, hogy az 1520 liter össztérfogatú tartályok a tetőn, a mellső tengely fölött kerültek elhelyezésre, a jármű magassága így is mindössze 3634 mm. A tartályok elhelyezése a másik gázüzemű indulóval, az LNG-hajtású Scania Interlinkkel szemben nem kívánt kompromisszumokat, így az Isuzu Kendo esetében a CNG-tartályok beépítése nem ment sem az utastér kialakításának, sem pedig a csomagtér befogadóképességének rovására.

A nagy turistabuszok szegmensében az annak idején a nemzetközi Év Turistabusza 2020 címet is elnyert MAN Lion’s Coach lett a befutó. Az elismerésért a „távolsági oroszlán” mellett az emeletes Volvo 9700 DD 4,0 M és az apró Indcar Next L9 távolsági midibusz DAF gépészetre épülő változata szállt ringbe. A zsűri elismerően szólt arról, hogy a négyféle hosszváltozatban elérhető Lion’s Coach leghosszabb variánsa akár 61 személy számára is tud ülőhelyet biztosítani, mindezt pedig nagyon alacsony utasonkénti CO2-kibocsátással. A jármű erőforrásaként szolgáló hathengeres, 12,4 literes, 510 lóerő (375 kW) teljesítményű MAN D2676 LOH dízelmotor a fenntarthatóság szellemében hidrogénezett növényi olajjal (HVO) és biodízellel is működtethető. Az erőforrás maximális nyomatéka nagyon alacsony fordulatszámon érhető el, ami egyértelmű előnyökkel jár a jármű általános hatékonysága szempontjából. Külön kiemelték, hogy a típus számos innovatív biztonsági megoldással, valamint a gépkocsivezetők munkáját támogató rendszerrel is fel van szerelve, továbbá, hogy az utasülései újrahasznosított anyagokból készültek.

Fotók: Sustainable Bus

Címkék