Magazin

A BYD villanybuszával folytatja budapesti tesztsorozatát az ArrivaBus

Szinte már a 2010-es évek elejének tesztbusz-áradatát idézi, ahogy az utóbbi időben egymásnak adják a kilincset a különféle elektromos demóbuszok a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus ezúttal a BYD szóló kivitelű városi villanybuszát, az eBus sorozat 12 méter hosszú változatát (K9UB) fogja vallatóra két héten át, valós forgalmi körülmények között. A bárki által ingyenesen kipróbálható járművel, akárcsak a legutóbbi hasonló próbafutás során, most is a 105-ös viszonylaton lehet majd találkozni e105-ös jelzéssel.

A tisztán elektromos hajtású, teljes hosszban alacsonypadlós kivitelű BYD eBus (K9UB) fővárosi tesztje a BKK, az ArrivaBus és az autóbuszt gyártó BYD együttműködésében valósul meg. A kínai cégóriás komáromi gyáregységében készült járművet a sajtó képviselőinek bemutató rendezvényen Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője, a gyártó részéről pedig Krenner László közép-kelet-európai értékesítési vezető mondott rövid beszédet.

A BYD által delegált tesztbusz június 2-ától mintegy két héten át közlekedik majd a 105-ös autóbusz vonalán az immár jól ismert e105-ös jelöléssel. A jármű ezúttal is a menetrendi indulásokon kívüli időpontokban érinti majd a megállókat, ám a BKK FUTÁR rendszerében most is percre pontosan nyomon lehet majd követni, hogy éppen merre jár az SPY-575 forgalmi rendszámú, fehér fényezésű autóbusz. Ahogyan azt a hasonló próbafutásoknál már megszokhattuk, a tesztbusszal való utazás ez alkalommal is díjmentes lesz.

A kínai székhelyű BYD elektromos járművei ma világszerte több, mint 50 országban szolgálják az utazóközönséget, eddig értékesített autóbuszainak száma pedig meghaladja a 65 ezret. A cég a világon egyedülálló módon a villanybuszok teljes hajtásrendszerét – beleértve az akkumulátorokat, a hajtásvezérlő elektronikát és a villanymotorokat is – házon belül fejleszti, a mindezt megalapozó infrastrukturális háttér egészen a saját tulajdonú lítiumbányáig terjed. Az európai igényekre és előírásokra szabott, a BYD más gyáregységei mellett Komáromban is gyártott K9 sorozat típusaival már hazánkban is találkozhatunk: Pécsen a tavaly átadott tízdarabos szériával eddig mind az energiafogyasztás, mind pedig a rendelkezésre állás tekintetében igen kedvező tapasztalatokat szerzett a helyi üzemeltető, hamarosan pedig a Volánbusz flottájába is érkezik egy példány. A most tesztelésre átadott, korábban Olaszországot és Görögországot is megjárt bemutatóbusz a típusnál sokáig a maximumot jelentő, 348 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát (LiFePO4, vagy még rövidebben LFP) akkumulátorcsomaggal rendelkezik, ami két, egyenként 150 kW csúcsteljesítményű kerékagymotort lát el villamos energiával. A viszonylag nagy akkukapacitásnak köszönhetően az energiatárolók egyszeri feltöltésével – ami egyébként nagyságrendileg bő 3 órát vesz igénybe – a busz akár 300 kilométert is képes megtenni.

A természetesen klimatizált utastérben 22 ülő és 43 álló utasnak jut hely, előbbiek a főként tőlünk nyugatabbra kedvelt, de kiállításokra készült bemutatóbuszokon is előszeretettel alkalmazott Ruspa Citipro típusú „vandálbiztos” utasüléseken foglalhatnak helyet. A 2-2-2 ajtóképletű autóbuszt elöl bolygó-, középen és hátul pedig lengő-toló mechanikájú utasajtókkal szerelték, ennek köszönhetően a fedélzeten két kerekesszékes férőhely kialakítása is lehetségessé vált. Ezek egyike a szokásos módon baloldalt, a második ajtóval szembeni peronrészen, a másik pedig a menetirány szerinti jobb oldalon, közvetlenül az ajtónyílás előtt található.

A tesztfutást ideiglenes üzemeltetőként koordináló, a Deutsche Bahn csoport magyarországi leányvállalataként működő ArrivaBus saját közlése szerint elkötelezett a környezetbarát járművek tesztelése és alkalmazása iránt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztán elektromos hajtású autóbuszokat hozzon Budapestre, egyelőre próbajelleggel. Ennek jegyében a társaság az MAN Lion’s City E villanybusz tavaly őszi vendégszereplése után idén május 21-e és 28-a között egy Mercedes-Benz eCitaro demóbuszt próbált ki a fővárosban, mindennapi tapasztalatgyűjtés céljából.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek egyik fontos célkitűzése a modern, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben. Az elmúlt időszakban a BKK több alkalommal is tesztelt elektromos buszokat az ArrivaBus Kft.-vel és a BKV Zrt.-vel együttműködésben. Az Európai Bizottság által meghirdetett Zöld Megállapodás 2050-re karbonsemleges Európai Uniót vizionál. A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a Budapesti Mobilitási Terv a buszágazatban zéró emissziós járművek beszerzését preferálja: trolibuszokét és elektromos buszokét, így a mostani járműtesztre az unió célkitűzéseivel összhangban kerül sor.

FRISSÍTÉS (2021. 06. 14.)

A BKK arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Lánchíd június 16-án kezdődő lezárása miatt a BYD tesztbusz a próbafutásból hátralévő utolsó napokat a XI. és a XXII. kerületben közlekedő 141-es viszonylaton (Kelenföld vasútállomás M – Savoya Park) tölti, ahol az eddigi szisztéma mintájára e141-es jelzéssel közlekedik majd, egészen június 19-ig.

Fotók: MTI/Soós Lajos

Címkék