Kitekintő

Bemutatkozott a Volvo 9700 DD alacsonyabb változata

Az európai buszgyártás egyik jelentős újdonságaként lépett színre tavaly februárban a Volvo 9700 DD emeletes utazóbusz. Az elsőként bemutatott változat 4,25 méter magas karosszériával készült, ám egy ideje már tudni lehetett, hogy érkezik az alacsonyabb építésű, ezáltal nagyobb piaci érdeklődésre számot tartó kiadás is. Az európai országok többségében érvényes előírásokhoz igazodva kereken 4 méterre csökkentett magasságú kivitel hivatalos – szinte már természetszerűen online formában megtartott – premierje a 4-es szám bűvkörében telt: február 4-én, délután négy órakor, egy négyperces videóban mutatta be az új típust a Volvo Buses.

Az alacsonyabb 9700 DD esetében is maradt a közel egyenes homlokfal, a csapottabb frontrészt meghagyták a Mexikóban kínált 9800 DD-nek

A 9700 DD éppen egy éve debütált 4,25 méter magas verziója ugyan hivatalosan a Volvo első kifejezetten európai rendeltetésű, teljes egészében saját fejlesztésnek számító emeletes modellje volt, méretei már a bemutatás pillanatában kétségeket vetettek fel a forgalmazást illetően. Azt ugyanis már a műszaki adatok átolvasásakor sejteni lehetett, hogy a jármű eredeti formájában nem mindenhol lesz eladható az európai országok többségének előírásait meghaladó magasság miatt, így a Volvo sem csinált különösebb titkot abból, hogy az új típust első lépésben az e téren megengedőbb szabályozással bíró északi piacokra (Svédország, Norvégia, Finnország) szánják. A Skandinávián kívüli, így a magyarországi bevezetésre vonatkozó kérdéseinkre a gyártó képviselői akkor diplomatikusan annyit közöltek, hogy természetesen vizsgálják a lehetőséget. Nos, a svédek a jelek szerint úgy ítélték meg, hogy lehet keresnivalójuk a jelenleg főként német (Setra, Neoplan) és benelux (VDL, Van Hool) márkák által uralt piaci szegmensben, így egy év elteltével megérkezett a tágabban vett Európának szánt, négyméteresre csökkentett magasságú variáns. A késéssel valószínűleg nem veszített sokat a Volvo, hiszen 2020-ban a turizmust romba döntő koronavírus-járvány miatt az új távolsági buszok értékesítése korábban soha nem látott mélypontra zuhant – ez a tendencia a svédeket sem kímélte, sőt, továbbra is meglehetősen gyászosak a számok -, az idei évre remélt kilábalási hullámot viszont akár még meg is lehet lovagolni egy igényes kivitelű, kedvezőbb fajlagos költségekkel üzemeltethető távolsági emeletessel.

Akár különbségkeresős játéknak is alkalmas lenne az új kivitel beazonosítása – ha eltekintünk a karosszéria arányaitól

A hivatalosan Volvo 9700 DD 4,0 M néven futó újdonság tehát a szélesebb körű forgalomba helyezhetőség érdekében pontosan 4000 mm magas (315/70 R22,5 méretű gumiabroncsokkal számolva), minden egyéb külső mérete viszont megegyezik a tavaly bemutatott skandináv piacos változatéval: hozzá hasonlóan ugyancsak háromféle, 13 000 és 14 800 mm közötti hosszváltozatban lesz elérhető, de a tengelytávok (A-B tengely: kiviteltől függően 5360-7160 mm, B-C tengely: 1400 mm), valamint a 2810 mm-es mellső- és a 3430 mm-es hátsó túlnyúlás is azonos a magasabb testvér értékeivel. A külső megjelenés gyakorlatilag változatlan, az új emeletes ugyanazt az egyenes vonalakból felépülő, lendületes formavilágot kapta, amit az utóbbi években megszokhattunk a svéd gyártó turistabuszaitól. Ha mindenáron eltéréseket szeretnénk keresni, az alapesetben keskenyebb második ajtó, a felső szint ablaktörlőjének hiánya és a Hella közkedvelt Shapeline sorozatából származó magasságjelző lámpák említhetők, de ezek már tényleg a nüansz kategóriába tartoznak.

A formavilág eleganciában felveszi a versenyt a konkurens típusokkal

Az utastérben jóformán szintén csak a kisebb belmagasság jelent komolyabb különbséget, bár a Volvo jól láthatóan igyekszik a prémium kategóriát ostromló termékként pozicionálni az új változatot, a bemutatóval egy időben kiadott hivatalos sajtófotókon is egy gazdagabban felszerelt példány látható. Az alacsonyabb építésű 9700 DD a belső kialakítástól és a választott komfortfokozattól függően ugyanúgy legfeljebb 96 utasnak kínál ülőhelyet, mint skandináv vásárlókat megcélzó társa – természetesen ez az utaskapacitás a leghosszabb karosszériaváltozat esetében érhető el. A csomagtér ugyanakkor fél köbméterrel még nagyobb is a korábbinál: az alsó utasszekció mögött immár akár 8 m3-es férőhely áll a pakolnivalók rendelkezésére (ugyancsak a felépítmény hosszától függően), míg az utastéri poggyásztartó polcok további 3 m3-t adnak hozzá a befogadóképességhez. További változás, hogy a fényképek alapján ennél a változatnál az alsó szint jobb oldali üléssorai is pódiumon helyezkednek el, ami a már említett keskenyebb hátsó ajtóval párosulva arra utal, hogy itt kevésbé volt szempont az akadálymentesség biztosítása (ami egyébként jelenleg csak városi buszok esetében kötelező), igaz, a kerekesszékes rámpa továbbra is szerepel az opciós listán.

Az új változat hátsó csomagtere akár 8 m3-nyi poggyászt is képes elnyelni

A gyári bemutató kisfilmben a Volvo vezetői a piac egyik legrugalmasabban konfigurálható, bármilyen felhasználási igényt kielégítő többcélú emeleteseként hivatkoznak az új 9700 DD-re, tekintettel a különböző hosszváltozatokra és a teljesen vevőre szabható utastér-kialakításra. A típus valóban egyaránt specifikálható luxuskivitelű különjárati felhasználásra vagy szerényebben felszerelt, menetrend szerinti járatokhoz alkalmas kivitelben is, igaz, a kiadott gyári tájékoztató alapján az elérhető extrák listája valójában megegyezik a tavaly bemutatott, sokkal inkább vonaljárati forgalomra szánt 4,25 méter magas variánséval. A leendő megrendelők mindazonáltal a szokásos turistabuszos kiegészítők mellett így is kétféle utasülés-család (intercity és távolsági), számtalan kárpitozás és többféle fedélzeti multimédia rendszer közül választhatnak, a hosszabb távú utazásokhoz pedig toalett és minikonyha is kérhető. Természetesen nem maradtak ki az olyan alapvető kényelmi funkciók sem, mint a fejlett hangszigetelés, a hatékony légkondicionáló vagy a minden ülésnél megtalálható USB-csatlakozók. A gyári reklámfotókon szereplő példány az ízlésesen berendezett utastér mellé egy elegánsabb kormányt is kapott, és bár az alapvetően egyszerű felépítésű műszerfal azonos a magasabb verzióéval, a pulton valamivel több gomb, kapcsoló és kijelző sorakozik, szintén a fényűzőbb felszereltséget jelezve.

Exkluzív kivitelű belső térrel is kérhető a 9700 DD

Bár a rozsdamentes acél felépítményű új emeletes a műszaki alapokon osztozik a 9700/9900-as típuscsalád többi tagjával, tekintélyes méreteiből fakadóan csak egyféle hajtáslánccal lesz elérhető – a fentiek ismeretében valószínűleg nem okoz különösebb meglepést, hogy ez is azonos a 4,25 méteres változatéval. A technikai bázist az alacsony belépésű Volvo B11RLE járóképes alváz jelenti, a hozzá tartozó hathengeres, 10,8 literes, Euro 6-os emissziós besorolású Volvo D11K dízelmotor a fenntarthatóság szellemében hidrogénezett növényi olajjal (HVO) és biodízellel is működtethető. Az emeletes modell esetében kizárólag 460 lóerős (339 kW) teljesítményszinttel rendelhető erőforrás 2200 Nm-es csúcsnyomatékával 12 előre- és 4 hátrameneti fokozattal rendelkező Volvo I-Shift AT2412F automatizált sebességváltó gazdálkodik. Természetesen az aktív biztonsági elektronikák is hozzák a Volvótól elvárt színvonalat, a buszhoz többek között sávtartó automatika, adaptív tempomat, éberségfigyelő és vészfékasszisztens is jár, azt pedig talán már mondani sem kell, hogy hagyományos visszapillantó tükrök helyett már alapáron is kamerák segítik a buszvezető munkáját. Szintén része a biztonsági felszereltségnek az északi piacokon szokásos alkoholzár és a Dél-Amerikában már sikerrel bevezetett, GPS-alapon működő Zone Management rendszer. Utóbbi segítségével a balesetveszély szempontjából kritikus útszakaszokon biztonsági zónák jelölhetők ki, ahol az elektronika a busz által elérhető végsebességet egy előzetesen beállított értékre korlátozza.

A buszvezető munkáját emelt üléspozíció és korszerű vezetéstámogató funkciók sora segíti

Alapvetően kisszériás termékről lévén szó, a Skandinávián kívüli európai országoknak szánt 9700 DD a magasabb építésű kivitelhez hasonlóan a Volvo finn karosszáló partnerénél, a Carrus Delta Oy-nál készül majd a tömegtermékeket és az egyszintes turistabuszokat előállító wrocławi gyáregység helyett. Mivel a négyméteres magassággal immár a magyarországi értékesítésnek sincsen akadálya, könnyen elképzelhető, hogy hazánkba is eljut majd egy-egy példány a Volvo új emeleteséből.

Több kép is van! Galéria megtekintéséhez kattintson ide!

Fotók: Volvo Buses

Címkék