Kitekintő

Visszatér Párizs utcáira a tűzesetek miatt kényszerszünetre küldött Bolloré Bluebus-flotta

Hosszas huzavona után a Párizs közösségi közlekedésének legnagyobb részét működtető Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) társaság bejelentette, hogy a tervek szerint nyáron újra forgalomba állítja Bolloré Bluebus 5SE típusú elektromos autóbuszait. A 148 darabosra fogyatkozott flottát még 2022. április 29-én állította le azonnal hatállyal a közlekedési vállalat, miután egy hónapon belül a széria két példánya is a lángok martalékává vált. A rendkívüli hevességű tűzesetek mindkét esetben a járművek vontatási akkumulátoraira voltak visszavezethetők. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés egyik alkalommal sem történt.

Az incidensekben érintett villanybuszokat a Bolloré Group saját fejlesztésű lítium-metál-polimer (LMP) vontatási akkumulátoraival szerelték – ezeket a gyártó előszeretettel emlegeti szilárdtest-akkumulátorként, mivel nem tartalmaznak folyékony elektrolitot -, és minden jel szerint ezek meghibásodása okozta a járművek megsemmisülését. Az egyik Bluebus pusztulását videón is megörökítették; ezen látható, hogy a lángok rendkívüli hevességgel csaptak fel, miközben a beszámolók szerint olvadt fémet fröcsköltek szét maguk körül. A tűzesetek után egy hónappal a Bolloré egy közelebbről meg nem nevezett elektronikus komponens adott szériabeli hibás beépítését jelölte meg kiváltó okként, ám az újabb vizsgálatok szerint a legvalószínűbb magyarázatnak a cellák közötti rövidzárlat tűnik – a végső jelentés egyébként 2024 első felére várható.

Száműzetésben: az ideiglenesen leállított Bluebus-flotta egy része Châteaulinben (Fotó: Marina Chélin/La Télégramme)

A buszokat üzemeltető RATP-nek és a szolgáltatást megrendelő Île-de-France Mobilités közlekedésszervező cégnek mostanra sikerült megállapodásra jutnia a buszok gyártójával, aminek a párizsi közösségi közlekedésre is érezhető hatása lesz. A tűzesetek okainak kivizsgálásáig és a felmerülő jogi kérdések rendezéséig ugyanis a megmaradt 148 kocsi mellett a 2022 áprilisát követően leszállított újabb példányok is tétlenségre voltak kárhoztatva, ez utóbbiakat már forgalomba sem helyezték. A most bejelentett döntéssel így összesen 232 darab Bluebus tér majd vissza a párizsi közforgalomba, illetve kezdi meg szolgálatát a francia fővárosban. Bár a Bolloré termékei ily módon ismét részt vehetnek a forgalomban, a gyártó nem ússza meg olcsón a dolgot: a megállapodás értelmében kártérítést fizet a RATP részére az elszenvedett károkért, és bár ennek pontos összegét nem közölték, a francia La Lettre értesülései szerint több tíz millió euróról van szó.

Túl azon, hogy a két párizsi tűzeset alaposan megtépázta a Bluebus sorozat hírnevét, a malőr vélhetően nem tett jót a Bolloré akkumulátoros üzletágának (Blue Solutions) sem: bár hivatalosan soha nem kommunikáltak ilyesmit, a jelek szerint a Mercedes-Benz azóta szép csendben gyakorlatilag kivezette az eCitaro típuscsalád opciós listájáról a francia cég által szállított LMP akkumulátorokat, maga a Bolloré pedig tavaly márciusban az ugyancsak francia Forsee Power céggel kötött szövetséget hagyományosabb lítum-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) vontatási akkumulátorok szállítására a Bluebus típuscsalád tagjai számára (igaz, a felek közös szilárdtest-akku fejlesztést is bejelentettek a Blue Solutions celláira alapozva).

Címlapkép: RATP/Bruno Marguerite

Címkék