Kitekintő

Ennyi volt: befejezi az Aptis villanybusz gyártását az Alstom

Úgy tűnik, csúfosan hamar véget ér a vasúti járműipar meghatározó szereplői közé tartozó Alstom buszos kalandja: a néhány éve még forradalmi újdonságként beharangozott Aptis villanybusz gyártásával 2021 végén leállnak, a cég pedig vevőt keres az egyetlen gumikerekű modelljét készítő gyáregységre.

Francia lapértesülések szerint alig több, mint két év elteltével máris befejeződik az Alstom Aptis elektromos autóbusz gyártása, ezzel pedig 141 dolgozó állása kerül veszélybe a típust előállító hangenbieteni (Elzász régió) üzemben. Az Alstom menedzsmentje a piaci érdeklődés hiányával indokolja a lépést: annak ellenére, hogy az emlékezetes, 800 darabos párizsi elektromos busztender (egyik) győzteseként élő megrendelése van a RATP közlekedési társaság részéről, a szokatlan felépítésű villanybuszért nem tolonganak a vevők. A tanulmányként 2017 márciusában bemutatott, az az évi Busworld kiállításon innovációs díjjal kitüntetett jármű 2018 óta elérhető a piacon, ám 2020 végéig mindössze 37 darabot szállítottak le az ügyfeleknek, köztük La Rochelle, Toulon, Grenoble és Strasbourg városának. A típust a gyermekbetegségek sem kerülték el, több példánnyal már nem sokkal az átadást követően problémák adódtak.

Alstom Aptis strasbourgi színekben: nem lett átütő siker (Fotó: CTS)

Az akkumulátoros városi buszok piaca ugyan évről évre dinamikusan bővül, ezzel együtt viszont a konkurens típusok is gombamódra szaporodnak, ami jelentősen megnehezítette a sajátos, összetett műszaki megoldásokat felvonultató francia villanybusz érvényesülését. Sőt, talán éppen ezek riasztották el a flottában gondolkodó üzemeltetőket: amellett, hogy az Aptis eleve nem volt olcsó, a hatalmas tengelytáv például két kormányzott futóművet és speciális gumiabroncsokat is igényelt. A francia sajtó szerint az idei év folyamán még 62 példány készül a típusból (ebből 50 a párizsi RATP részére), mielőtt leállna a gyártósor. Ezt követően mindössze nagyjából 20 alkalmazott marad az üzemben a már átadott buszok karbantartásának és műszaki támogatásának biztosítására, a többiek számára az Alstom munkahelyvédelmi tervet készít, eközben pedig keresik a létesítmény új gazdáját is.

A címlapkép illusztráció, forrás: Alstom

Címkék