Magazin

Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázatot hirdet a Volánbusz

A régi autóbuszok iránt rajongók és a kreatív elfoglaltságokat magas szinten művelők figyelmébe ajánlja legújabb kezdeményezését a Volánbusz, amely kreatív pályázatot hirdet egy Ikarus EAG 397 típusú „másfélemeletes” távolsági autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú dekorálására Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat címmel.

A közlekedési vállalat saját elmondása szerint a téli bekuckózáshoz szeretne elfoglaltságot ajánlani a retró járművek, valamint a kreatív grafikus tervezés szerelmeseinek. A Volánbusz a társaság és a jogelőd vállalatok történetére, az Ikarus autóbuszmárkára vagy az autóbuszos közlekedésre utaló, nosztalgikus hangulatú dekorációs pályaműveket vár kizárólag elektronikus úton, legfeljebb 25 MB méretű digitalizált, pixel- vagy vektorgrafikus formátumban a kreativpalyazat@volanbusz.hu e-mail címre 2024. február 15-én éjfélig. A beérkezett pályázatokat a társaság március 31-ig bírálja el, az eredményt pedig április 15-ig teszi közzé honlapján. A győztes dekorációval feldíszített Ikarus EAG 397-es autóbuszt a Volánbusz júniusi, immár hagyományosnak mondható Retrónapján mutatják majd be Hatvanban, a társaság értékmentési programjának telephelyén. Az eseményre természetesen a nyertes pályázó is meghívást kap.

A pályázat győztesének nyereménye – a büszkeségen túl, hiszen megvalósított ötletét ország-világ láthatja majd hosszú időn keresztül az utakon és retrórendezvényeken – egy 40 ezer forint értékű utazási utalvány és egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomag lesz. A második és a harmadik helyezett egy 30 ezer forint, illetve egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

A pályázat A/3-as méretben, digitális, pixelgrafikus vagy vektorgrafikus technikával készülhet az autóbusz jellegrajzának felhasználásával úgy, hogy a dekorálandó autóbusz karosszériáját részben vagy egészében fedje. A kreatív tervnek a Volánbusz megnevezését vagy a társaságra utaló jellegzetességet is tartalmaznia kell. A jármű üveg- és tükörfelületeire dekoráció nem kerülhet. Pixelgrafikus fájlformátum (.jpg, .jpeg, .png) esetén 300 dpi felbontású képeket lehet benyújtani. Vektorgrafikus formátumban (.ai, .eps, .pdf) szöveg használata esetén a betűk görbévé alakítása szükséges.

A pályázaton bárki részt vehet életkori megkötés nélkül, 18 éven aluli pályázók esetében a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges. Minden pályázónak be kell nyújtania az adatkezelési tájékoztatóban megjelölt adatkezelési hozzájárulást is, enélkül a beküldött pályázat érvénytelen. A pályázati felhívás részletes tudnivalói, a jármű jellegrajza és a benyújtandó dokumentumok a Volánbusz honlapján érhetők el.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék