Magazin

Villanyhajtású MAN Lion’s City-t tesztel helyközi forgalomban a Volánbusz

Veszprém térségében egy tisztán elektromos hajtású szóló MAN Lion’s City 12 E autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz teszt jelleggel. A járművel, amelyet az MAN hazai képviselete biztosított, Veszprém – Tihany – Balatonfüred – Balatonalmádi környékén közlekedő helyközi járatokon lehet találkozni.

Az autóbuszt a Volánbusz legutóbb tavaly nyáron látta vendégül, akkor a társaság több héten keresztül tesztelte Budapesten és elővárosaiban. A közlekedési cég a teszt alatt a villanybuszt nagy nyári hőségben, nem éppen könnyű domborzatú területeken, főként Budapest elővárosaiban, meglehetősen hosszú műszakokban üzemeltette. A tavalyi próbafutások a hatótáv tekintetében igen kedvező tapasztalattal zárultak, a kocsi a napi feladatait nap közbeni töltés nélkül tudta elvégezni, és az átlagosan teljesített 250-300 kilométer megtétele után még 20-25%-os töltöttségi szinten állt az akkumulátorcsomagja. A járműről tudni kell, hogy beállításaival a 480 kWh-ás akkumulátorokban tárolt energia mindössze 65%-a használható fel, vagyis a busz 312 kWh érdemi kapacitással tud gazdálkodni – azaz ebből az energiamennyiségből maradt meg 20-25% a volános tesztfutások alkalmával.

Bár az MAN Lion’s City E természetes közegét inkább a belvárosi szakaszok jelentik, az eddigi tapasztalatok alapján a típus helyközi forgalomban is megállja a helyét, és külföldi üzemeltetőknél sem példa nélküli a modell ilyen jellegű felhasználása. A jelek szerint a Volánbusz vezetése is gondolkodik az e-mobilitás helyközi autóbusz-közlekedésre történő kiterjesztésében, amire nem csak a mostani és a tavalyi, háromtengelyes Solaris villanybusszal végzett tesztfutások engednek következtetni, hanem a társaság azon korábbi javaslata is, mely szerint hasznos lenne, ha a Zöld Busz Program pályázati lehetőségét, illetve a demonstrációs projekteket a három, vagy annál kevesebb járműre vonatkozó beszerzések, valamint a 25 ezer fő alatti lakosságszámú települések közlekedésfejlesztése mellett kiterjesztenék a helyközi autóbusz-közlekedésre is (bár itt az elektromos autóbuszok korlátozott hatótávja miatt a társaság inkább a CNG-, valamint a hidrogénüzemű járművek beszerzésének támogatását szorgalmazná). Emellett a Volánbusz szerint az e-buszok hasznos élettartamának felénél esedékes akkumulátorcsere finanszírozására is szükséges lenne egy vissza nem térítendő támogatási rendszer kidolgozása, ugyanis egy esetleges akkucsere jelenleg még a jármű árának felével egyenértékű terhet ró az üzemeltetőkre.

A mostani próbafutások alkalmával a tesztbusz 10-20 és 35 kilométer vonalhosszúságú járatokon teljesít szolgálatot Veszprém-Balatonfüred, Balatonfüred-Tihany, Tihany-Veszprém, Veszprém-Balatonalmádi, Balatonfüred-Dörgicse viszonylatokon.

A Volánbusz által tesztelt autóbuszt tavaly nekünk is lehetőségünk nyíltkipróbálni a Dunaharaszti-Kiskunlacháza-Dunaharaszti útvonalon. A kocsit akkor, az összesen 61 kilométeres túránk alatt – amely természetesen nem tükrözte a valós üzemeltetési körülményeket – lényegében helyközi felhasználásnak megfelelően hajtottuk, 30%-ban lakott területen, sík vidéken, közepes forgalomban, minimális utasterheléssel és kevés megállással, valamivel 25 °C feletti külső hőmérsékleten. Az út során a vontatási akkumulátorok töltöttsége mindössze 12%-ot csökkent (90%-ról 78%-ra), ezalatt a jármű 0,77 kWh/km átlagfogyasztást produkált, mindezt klímahasználat és kb. 50 km/h átlagsebesség mellett.

Fotók: Garamvölgyi Gergő

Címkék