Kitekintő

Kilencvenegy SOR karosszeriás 32 Tr trolibuszt szállíthat a Škoda Group Vilniusba

A Škoda Group trolibuszos ágazata az öt éve a Solarisszal konzorciumban teljesített 41 darabos vilniusi megbízása után most egy újabb jelentős megrendelést könyvelhet el a litván fővárosból, miután megnyerte a Vilniaus vieasis transportas (VVT) közlekedési társaság tavaly decemberben kiírt, összesen 91 darab önjáró trolibusz szállítására vonatkozó közbeszerzési eljárását. A Škoda a versenyben korábbi partnerét, a Solarist utasította maga mögé. A cseh gyártó az üzletben ezúttal fővállalkozóként vesz részt, a karosszériát a szintén cseh SOR Libchavy szállítja majd Vilnius legújabb trolibuszaihoz.

Bár Vilnius igencsak elavult trolibusz-flottájának jövője kapcsán korábban a helyi trolibuszüzem felszámolása is szóba került, a litván főváros vezetése végül elvetette az ilyen irányú terveket és a 252 járművet számláló állomány – amelynek nagy részét a nyolcvanas, kilencvenes években gyártott Škoda 14 Tr-ek teszik ki – jelentős megújítása mellett döntött. A VVT az elkövetkezendő években 159 új trolibusz beszerzésével számol, a Škoda-SOR páros által szállítandó 91 kocsi mellett további 68 vadonatúj jármű vásárlása van napirenden a megmaradó Škoda 14 Tr és 15 Tr, illetve Solaris Trollino 15 trolibuszok kiváltására, ezekre várhatóan még az idén kiírják a közbeszerzést.

A SOR karosszériás Škoda 32 Tr trolibuszok eddig főként a cseh piacon vitézkedtek

A 91 trolibusz beszerzésére vonatkozó eljárás lefolytatása – annak ellenére, hogy a tenderen viszonylag rövid időn belül eredmény született – nem zajlott gördülékenyen. Az ajánlatkérő ugyanis a pályázati felhívásban eredetileg olyan bizarr technikai és minőségi részszempontokat állított fel, amelyek jelentősen korlátozták az indulók számát, mivel a megadott kritériumoknak első körben egyedül a Solaris Trollino sorozat karosszériája felelt volna meg – aligha véletlenül, hiszen amint a bevezetőben említettük, a VVT jelenleg 41 darabot üzemeltet a típusból Škoda elektronikával. A vilniusi szolgáltatónak a benyújtott észrevételek miatt törölnie kellett a pályázati dokumentációból a kifogásolt és leginkább szembetűnő részszempontokat, így az eljárásban a nyertes kilétét végül az ajánlati ár, az energiafogyasztás, valamint az üzemeltetési- és életciklus-költségek döntötték el. A módosításokat követően a Škoda úgy döntött, hogy önállóan indul és a Vilnius által preferált hajtásrendszerét ezúttal más gyártó karosszériájával párosítva ajánlja meg. A csehek azt már nem merték meglépni, hogy a cégcsoporton belül gyártott, török eredetű új T’City modelljükkel pályázzanak, így maradt a másik jól bevált partner, a cseh SOR Libchavy, amellyel szorosabb szövetség is elképzelhető a jövőben. A SOR anyavállalatának tulajdonosa ugyanis nem mellesleg a Škoda Groupot birtokló PPF Group tavaly májusban létrehozott tanácsadó testületének (de facto legfelső vezetésének) is tagja.

A Solaris Trollino 12-esnek ezúttal nem sikerült megismételnie a korábbi sikert Vilniusban

Északkelet-európai országról lévén szó, más gyártó, például a méregdrága járműveiről ismert Hess vagy a Van Hool szóba sem jöhetett a vilniusi pályázaton, így végül csak a Solaris és a Škoda Group indult, a hajtásrendszer miatt pedig borítékolható volt az utóbbi győzelme. A most megrendelt Škoda 32 Tr trolibuszok, amelyek átadását jövőre kezdi meg a gyártó Škoda-SOR páros, akár 20 kilométeres autonómiát is biztosító lítium-titanát-oxid (LTO) akkupakkal és az IGBT tranzisztoros Škoda BlueDrive hajtásrendszerrel járó 160 kW csúcsteljesítményű, Škoda 4ML 3444 K/4 jelű négypólusú villamos vontatómotorral érkeznek. A beszerzés további részleteiről májusra ígért bővebb tájékoztatást a VVT.

A képek illusztrációk, forrás: Škoda Group

Címkék