Kitekintő

Tizennégy csuklós Irizar ie bus áll szolgálatba Bernben

A 14 darab 18,73 méteres villanyhajtású csuklós beszerzéséről még 2021 nyarán állapodott meg az Irizar e-mobility és a Bernmobil közlekedési társaság. A csaknem két éve megrendelt flotta március és április folyamán érkezett meg a megrendelőhöz, s az első példány csütörtök állt forgalomba Svájc fővárosának 21-es jelzésű viszonylatán.

A járműveket a város két vonalán, a 19-esen és a 21-esen veti be a társaság, előbbire 8, utóbbira pedig 5 érkezik, egy kocsit pedig tartaléknak szánnak. A Bernmobil által beszerzett villanybuszokból egyetlen példány közel 860 ezer euróba került, ami a mostani árfolyamon átszámítva mintegy 326 millió forintos vételárat jelent darabonként. A 12 millió euró értékű Irizar-flotta forgalomba helyezésével a közlekedési cég számításai szerint éves szinten 1200 tonnával csökken a cég CO2 – kibocsátása. A Bernmobil célja, hogy 2035-re a fővárosban teljesen klímasemleges buszhálózatot alakítson ki, és 100%-ban elektromos hajtású buszokkal szolgálja ki a város összes vonalát. A most érkezett 14 Irizar szolgálatba állításával a 17-es viszonylat után, amelyet 2018-ban 5 darab Hess ligTram 19 OPP akkumulátoros csuklós busszal villamosítottak, a 19-es és a 21-es vonalról is száműzik a belső égésű motorral szerelt autóbuszokat.

Bern Irizar villanybuszai végállomási rátöltős rendszerhez (opportunity charging) lettek optimalizálva, így a mozgáshoz szükséges villamos energiát egy viszonylag kis összkapacitású lítium-ion akkumulátorcsomag biztosítja. A járművek a Bernmobil közlése szerint 110-200 kilométert tudnak megtenni egyetlen feltöltéssel. A buszok közvetlen hajtását egy 240 kW maximális teljesítményű központi állandómágneses szinkron vontatómotor biztosítja. A buszok felszereltsége CO2 munkaközeges hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezést, elektromos fűtést, valamint többek között fedélzeti térfigyelő kamerarendszert, digitális tükörhelyettesítő rendszert és kívül-belül LED-technikát alkalmazó fényforrásokat foglal magába.

Az e-buszok működtetéséhez a Siemens szállította a töltési megoldásokat; három 2,5 tonna súlyú, 6,5 méter magas Sicharge UC 600 gyorstöltő állomást telepített a végállomásokon, valamint kiépítette a töltési infrastruktúrát az eigerplatz-i buszgarázsban. Az autóbuszok a menetrend szerinti megállásuk idején akár 450 kW teljesítménnyel is feltölthetők az invertált áramszedős gyorstöltőkön keresztül, a folyamathoz az áramszedők teljesen automatikusan csatlakoznak. A garázs területén 7 darab Sicharge UC 200 gyorstöltő állomást helyeztek üzembe, mindegyiket három diszpenzerrel, ami azt jelenti, hogy összesen 21 buszparkoló helyet szereltek fel elektromos töltő infrastruktúrával. Az infrastruktúra menedzselését a Siemens felhőalapú, digitális depófelügyeleti megoldása segíti. A rendszer többek között monitorozza az áramellátást és a töltések folyamatát, automatikus kimutatásokat készít, ezáltal segíti a hatékony diagnosztizálást és az elektromos járművek optimális üzemeltetését. A töltő infrastruktúra kiépítése 1,8 millió euróba került.

Címkék