Kitekintő

Múzeumba vonult Madrid utolsó dízelmotoros busza

Mérföldkőhöz érkeztek a madridi EMT közlekedési társaság dekarbonizációs törekvései, december végén ugyanis elköszönt a közforgalomtól a cég és ezzel a spanyol főváros utolsó dízelüzemű autóbusza. Madrid közösségi közlekedésében ezzel egy 75 éves korszak ért véget, amelynek lezárásaként az EMT flottájából utolsóként kivont dízelmotoros autóbusz, egy Mercedes-Benz Citaro, december utolsó munkanapján FIN DIESEL kiírással jelképesen begördült a közlekedési társaság saját múzeumába. Az utolsó dízelüzemű kocsi leállításával Madrid lett az első olyan európai nagyváros, amelynek buszflottájában kizárólag elektromos, illetve gázüzemű járműveket találunk.

A társaság 2016-ban elindított átfogó megújulási tervének részeként – amelynek elsődleges célja az volt, hogy 2023-ra a cég valamennyi dízelüzemű autóbuszát száműzze a flottából, radikálisan csökkentve ezzel a légkörbe jutó üvegházhatású gázok mennyiségét – járműparkjának mintegy 60%-át újította meg, összesen 1291 darab alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású autóbusz forgalomba állításával. A dízelkorszak végét egy 520 darabos CNG-hajtású flotta beszerzése hozta el, amelyet 2021 vége óta a Solaris, a Daimler Buses és a spanyol Castrosua folyamatosan szállít az EMT megrendelésére. A társaság utolsó 12 dízelmotoros autóbuszát decemberben állították le, Jose Luis Martínez-Almeida polgármester 2020-as ígéretének megfelelően. 2023 januárjától a spanyol főváros közösségi közlekedésében kizárólag környezetbarát autóbuszok közlekednek, ezen belül 1915 darab CNG-üzemű és 180 darab tisztán elektromos hajtású jármű. Idén a társaság flottájába a még le nem szállított 130 gázüzemű busz mellett további 150 darab villanybusz is érkezik majd, amelyből 90 kocsit Irizar, 60-at pedig a Solaris szállít. Ezen kívül forgalomba állnak Madrid első hidrogénbuszai is, szám szerint 10 jármű.

Az EMT flottájába az első gázüzemű autóbuszok 1994-ben érkeztek, az utolsók pedig a fentebb már említett 520 darabos széria tagjai lesznek, Madrid ugyanis 2033-ig ezt a hajtásmódot is szeretné kivezetni az EMT gépparkjából. Ehhez a város 2030-ig 1 milliárd euró értékű beruházást tervez megvalósítani a zéró emissziós autóbuszok beszerzése, illetve az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra kiépítése terén. A következő mérföldkövet Madrid 2025-re szeretné elérni, amikorra a tervek szerint az EMT flottájának 25%-a lenne tisztán elektromos hajtású.  A 2025-ig beszerzésre kerülő autóbuszok kiszolgálására már meg is kezdődött egy fotovoltaikus rendszerrel felszerelt, összesen 318 darab e-busz befogadására alkalmas buszdepó kialakítása. A gázüzemű autóbuszok nyugdíjazása várhatóan 2033-ra történne meg, ezt követően már csak lokálisan zéró emissziós, elektromos és hidrogénüzemű autóbuszok közlekednének az EMT színeiben.

Madrid utcáin 1974 és 2022 vége között összesen 5009 darab dízelüzemű autóbusz teljesített szolgálatot. Az utolsó ilyen hajtásmóddal szerelt járművet az EMT egy évtizede szerezte be, azóta kizárólag CNG-hajtású és elektromos járműveket vásárolt a társaság. Az EMT flottájának átlagéletkora 2016-ban még 9,46 év volt, amit az elmúlt 7 év folyamatos beszerzéseinek köszönhetően 2022 végére 5 év alá, 4,84 évre sikerült leszorítani.

Címkék