Magazin

Szóló Econell Next-et tesztel a Volánbusz a a fővárosi agglomerációban

A Volánbusz ismét a vadonatúj, magyar gyártmányú autóbuszmodellt, a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next típusú járművét teszteli, ezúttal Budapest, Veresegyház és Gödöllő térségében, 2022. október 24–28. között. A Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint közlekedő tesztautóbusz menetjeggyel vagy bérlettel vehető igénybe – közölte a busztársaság kedden.

A közlemény szerint a Volánbusz célja nem csupán az utasok magas színvonalú kiszolgálása, hanem az is, hogy a hazai buszgyártás szereplőivel együttműködve, egy innovatív tudásközponttá alakulva segítse az új járműtípusok fejlesztését, hazai munkába állását és költséghatékony üzemeltetését. Ezért folyamatosan együttműködik a járműgyártókkal a korszerű, új autóbuszok tesztelésében. A társaság legutóbb szeptember 16-tól 21-ig tesztelte a Kravtex-Kühne Csoport új járműtípusát, a Credobus Econell 12 Next autóbuszt Győrben, amit augusztus 31-én a népligeti autóbusz-állomáson mutattak be először. Az autóbuszt most – október 24-e és 28-a között – a fővárosi agglomerációban, a 396-os, 397-es, 410-es és 412-es számú vonalakon próbálhatják ki a Volánbusz utasai és szakemberei.

A 43 ülő és 40 álló utas szállítására alkalmas járművön USB-töltők, ultraszéles utasinformációs monitor, full-LED világítás és nagyteljesítményű, antivirális klíma szolgálja az utasok kényelmét. Az ultrakönnyű, dízelüzemű Credobus Econell 12 Next saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb, ezért más buszokhoz képest évente több mint 4.000 literrel kevesebb üzemanyagot igényel és mintegy 10 tonna CO2-kibocsátástól mentesíti a légkört.

Az autóbuszba a Kravtex járműveiből jól ismert 6728 cm³ lökettérfogatú, hathengeres FPT NEF 6 (más néven Iveco Tector 7) erőforrás 320 lóerős (235 kW), 1100 Nm csúcsnyomatékot leadó változata került, amely már megfelel az újonnan jóváhagyott busztípusokra már tavaly szeptember óta kötelező érvényű Euro 6 E emissziós norma követelményeinek. A motorhoz továbbfejlesztett, 6+1 fokozatú ZF EcoLife 2 automataváltó csatlakozik, ami szintén hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

A kényelmes munkavégzést teljesen megújult vezetőkörnyezet, jól áttekinthető, multikormányról vezérelhető, teljesen digitális Continental műszeregység, motorosan állítható és fűthető visszapillantó tükrök, valamint az eső- és fényérzékelő szenzorok – amelyek révén a világítás és az ablaktörlők működtetése is automatikus lehet – is segítik. A biztonsági rendszerek sorában az automata motortéri tűzoltó berendezésen kívül megtalálható a Wabcótól származó elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS 3.3), amelynek része az automata, elektronikus rögzítőfék is.

A Volánbusz közel hatezer darabos járműállományának több mint egyharmada a Kravtex autóbuszaiból áll. A társaság örömmel teszteli a hazai járműgyártó legújabb technológiai fejlesztéseit, és reméli, hogy a jövőben további Credobusokkal bővítheti állományát

– írja a busztársaság.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

 

Címkék