Magazin

Ismét csuklós Econellt tesztel a Volánbusz

Január 31-ig a Dunaharasztiba, Taksonyba és Délegyháza felé közlekedő járatain teszteli a Volánbusz a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell Next modellcsaládjának 18 méteres csuklós változatát, melyből a társaság még december végén összesen 47 példányt rendelt be 4,83 milliárd forint értékben a győri székhelyű buszgyártótól. A társaság a csuklós Econell 18 Next egy prototípusával már korábban is végzett próbafutásokat – Budapesten, Győrött, Nyíregyházán és Szolnokon is.

A tesztbusz háromajtós kivitelű és 56 ülő-, valamint 70 álló utas befogadására alkalmas. A több mint 100 millió forint értékű járműben a gépkocsivezetők munkáját multikormányról vezérelhető, teljesen digitális Continental műszeregység, motorosan állítható és fűthető visszapillantó tükrök, valamint az eső- és fényérzékelő szenzorok – amelyek révén a világítás és az ablaktörlők működtetése is automatikus lehet – is segítik. A biztonsági rendszerek sorában a 2021 szeptembere óta a helyközi buszokban is  kötelező automata motortéri tűzoltó berendezésen kívül megtalálható a Wabcótól származó elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS 3.3), amelynek része az automata, elektronikus rögzítőfék is. Emellett a felszereltség részét képezik az ultraszéles utasinformációs monitorok, a LED-technikát alkalmazó külső-belső világítás, a 7+1 egységből álló fedélzeti kamerarendszer, a sztereokamerás utasszámláló rendszer és az USB töltőpontok (54 darab) is.

A hátul megemelt padlózat alá az országszerte immár sok száz Credo autóbuszban bizonyított motor került; a hathengeres, az Euro 6 E emissziós norma követelményeinek megfelelő 6728 cm³-es FPT NEF 6 (más néven Iveco Tector 7) erőforrás 320 lóerő (235 kW) teljesítményt és 1100 Nm nyomatékot ad le. Az erőátvitelről a ZF továbbfejlesztett, a német cégóriás egri üzemében készülő, 6+1 fokozatú EcoLife 2 (ZF 6 AP 1220 B) automataváltója gondoskodik.

A 47 darabos flottát a gyártónak a december 23-án megkötött beszerzési megállapodás hatályba lépésétől számított 5 hónapon belül kell átadnia a megrendelőnek, az első hónapban 9-et, a második hónapban 11-et, a fennmaradó időszakban pedig havonta 9-et. A tender megnyerésében bízva egyébként saját kockázatra már korábban megkezdték a 47 kocsi gyártását, így a szerződést jóval határidő előtt tudja majd teljesíteni a Kravtex. Hogy mikor kezdődhet meg a csuklósok átadása még nem tudni, ugyanis ez a beszerzés is – ugyanúgy mint szinte az összes Volán-tender – feltételes, azaz a buszok csak akkor jöhetnek, ha a kormány is rábólint.

Az Econell Next csuklós kiviteléről korábban készült részletes bemutató írásunk erre a linkre kattintva található.

Címkék