Kitekintő

Leépítésekre kényszerül az Arrival

Egyelőre nem alakulnak fényesen a dolgok a néhány éve még a járműipar megreformálójaként színre lépő Arrival háza táján. A kompozit karosszériás, tisztán elektromos hajtású furgonokat és autóbuszokat (sőt, már személyautókat is) fejlesztő brit startup a 2023 végére kitűzött üzleti célok elérése érdekében július 12-én reorganizációs tervet jelentett be, amelynek részeként drasztikusan, akár 30%-kal is csökkentenék a munkaerő létszámát.

A 30%-os tervezett költségcsökkentéssel járó szerkezetátalakítás a gazdasági környezet kihívásaira adott válasz az Arrival szerint. A lépés lehetővé teszi, hogy a cég meglévő 500 millió dolláros készpénzállományának felhasználásával elérjék a 2023-ra előirányzott üzleti célokat, ezen belül a (legutóbbi) terveknek megfelelően az idei harmadik negyedévben beindítsák az Arrival Van furgonok sorozatgyártását, amelyek a buszokhoz hasonlóan teljes körűen robotizált, ún. mikrogyárakban készülnének.

A 2015-ben Gyenyisz Szverdlov orosz üzletember által alapított, londoni székhelyű Arrival 2017-ben robbant be a járműipari köztudatba, amikor a brit királyi posta (Royal Mail) bejelentette, hogy vásárlási szándékkal teszteli a startup frissen bemutatott elektromos furgonjait. 2020 januárjában a Hyundai-Kia csoport 100 millió eurót fektetett az Arrivalba, majd egy hónappal később a UPS globális csomagküldő szolgálat rendelt 10 ezer darabot (!) a még mindig csak prototípusként létező elektromos kisáruszállítóból. A hatalmas flottát az eredeti tervek szerint 2024-ig kellene leszállítani.

A cég 2020 júniusában jelentette be a forradalmiként beharangozott, elektromos hajtású Arrival Bus fejlesztését. A buszos projektet azóta szintén folyamatos csúszások jellemzik, bár a közelmúltban egy fontos részsikert is elért a cég az  európai típusjóváhagyás megszerzésével. A buszgyártás kissorozatú beindítását jelen állás szerint az év második felére ígérik. A típusnak egyébként konkrét megrendelései is vannak Nagy-Britanniából és az USA-ból egyaránt, ám ezek határidőre való teljesítése jelenleg kétségesnek látszik. Tavaly júniusban az Arrival stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Hitachival is elektromos buszok és a hozzájuk tartozó infrastruktúra fejlesztéséről.

Az Arrival tavaly márciusban lépett tőzsdére a valaha volt egyik legnagyobb értékű (13 milliárd dollár) brit tech-cégként, ám egyelőre ebben sincs sok köszönet: a cég Egyesült Államokban (NASDAQ) jegyzett részvényei idén eddig 80%-ot zuhantak, a befektetők ugyanis a negatív gazdasági folyamatokról tartva elfordulnak a nem profitábilis cégektől. A vállalkozás 2022 első negyedévében 10,4 millió dollár veszteséget termelt.

Címlapkép: Arrival

Címkék