Magazin

Eredménytelenül zárult a Volánbusz 25 darabos távolsági-tendere

Kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek, ezért eredménytelenül zárult a Volánbusz tavaly ősszel elindított, összesen 25 darab, ülő utasok szállítására alkalmas, M3/III osztályú, emelt padlómagasságú, háromtengelyes távolsági autóbusz beszerzésére vonatkozó eljárása. A mostani pályázat immár a második olyan tender a Volánbusz tavaly október óta meghirdetett, összesen 803 darab új autóbusz beszerzésére irányuló pályázataiból, melyen nem született eredmény. A társaság korábban egy 360 darabos, alacsony belépésű buszokra kiírt felhívását vonta vissza; amit a Volánbusz közlése szerint  az időközben megváltozott forgalmi és műszaki paraméterek indokoltak.

A 25 darab háromtengelyes távolsági kocsi beszerzésére kiírt eljárásban négy pályázó nyújtott be ajánlatot; az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., az Omnibus Hungária, a Volvo Hungária és a Scania Hungária,  érvényes ajánlat viszont egyik ajánlattevőtől sem érkezett. A Volvo, a Scania és az MAN képviseletek pályázatait  az elbírálás során már figyelembe sem vették, ugyanis az ajánlati kötöttség lejártának eredeti időpontját követő kiterjesztett időszakra vonatkozóan a Volvo és a Scania Hungária nem tartották fent ajánlataikat, az MAN hazai képviselete pedig ajánlatát ugyan meghosszabbította, de a bankgaranciát nem, így az ajánlati biztosíték rendezésének hiányában az importőr pályázatát is érvénytelenítették.  A negyedik ajánlattevő, az Omnibus Hungária ajánlatát pedig azért ítélte érvénytelennek a bíráló bizottság, mert a cég a hiánypótlási felkérés ellenére sem nyújtotta be hiánytalanul az elbíráláshoz szükséges dokumentumokat, így ezek hiányában az ajánlat megfelelősége nem volt megállapítható az ajánlatkérő indoklása szerint.

A most balul végződött pályázaton kívül a Volánbusznak több tendere van még folyamatban, 20 darab háromtengelyes távolsági, 50 darab alacsony belépésű (low entry) háromtengelyes elővárosi, 59 darab kéttengelyes normál padlómagasságú helyközi, 10 darab városi és 114 darab elővárosi alacsonypadlós csuklósbusz beszerzésére vonatkozó eljárás tart bírálati, 25 darab távolsági kivitelű, emelt padlómagasságú, kéttengelyes autóbuszra hirdetett felhívás pedig ajánlattételi szakaszban. Emellett nemrégiben zárult egy 140 darabos normálpadlós tender is, az viszont eredményes volt, ott a Kravtex és az Omnibus Hungária voltak a befutók.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék