Magazin

Hetvenkét darab csuklós autóbuszt szerezne be a Volánbusz

A várakozásoknak megfelelően az állami buszbeszerzésekért felelős Volán Buszparkhoz hasonlóan a Volánbusz Zrt. is ismételten lebonyolítja – azonos darabszámmal –  az év elején elbukott, elővárosi csuklós autóbuszok beszerzésére meghirdetett tenderét.

A közlekedési vállalat tavaly meghirdetett, 65+7 darab elővárosi (M3/II osztályú) csuklós autóbusz beszerzésére irányuló pályázata év elején eredménytelenül zárult, mivel az egyetlen érvényes ajánlatot benyújtó EvoBus Hungária Kft. 7 032 480 000 forintos ajánlata – amely nem tartalmazta az opciós mennyiséget – meghaladta a beszerzés költségvetését. Az EvoBus GmbH magyarországi vezérképviselete a Mercedes-Benz Citaro G háromajtós változatával indult a tenderen. Az eljárásban akkor az EvoBus mellett az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. is tett ajánlatot, utóbbit viszont érvénytelennek minősítették, mivel a Volkswagen-birodalomhoz tartozó cég nem rendezte az ajánlati biztosítékot.

A Mercedes-Benz Citaro G továbbra is a tender egyik nagy esélyese (Fotó: Daimler Buses)

A Volánbusz éves közbeszerzési tervezete alapján a közlekedési társaság az eljárást megnövelt költségvetéssel bonyolítaná le újra. Ezúttal közel 7,3 milliárd forintot szánna az országos lefedettségű busztársaság a 65 darab (+opcióban további 7 darab), főként ülő utasok szállítására kialakított, M3/II. osztályú, “Volánsárga” fényezésű elővárosi csuklós autóbusz beszerzésére. Az ajánlatokat 2020. június 19-ig lehet benyújtani. Az autóbuszok szállítási határideje (azon autóbuszok esetében, amelyekre az ajánlattevő nem vállalt korábbi teljesítést) a szerződéskötéstől számított maximum 365 naptári nap.

A Volánbusz flottakezelőjének szerepét ellátó Volán Buszpark Kft. múlt héten tett közzé  ajánlati felhívást  120 darab (+opcióban további 12 darab) “Volánsárga” színben szállítandó elővárosi csuklós autóbusz beszerzésére, így a két társaság együttesen 204 darab csuklós autóbusz beszerzését indította meg az utóbbi két hétben.

A címlapkép illusztráció, forrás: MAN Truck & Bus SE

Címkék