Kitekintő

Két bemutatóbusszal készül a BUS2BUS kiállításra a Switch Mobility

Ezen a héten, április 27-én és 28-án kerül megrendezésre – részben portálunk médiatámogatásával – a 2022-es év első nagyszabású nemzetközi autóbuszos tematikájú összejövetele, a berlini BUS2BUS szakkiállítás. A résztvevő buszgyártók egy része már bejelentette, hogy milyen látnivalókkal készül a seregszemlére, hozzájuk csatlakozott a napokban az európai piacon nagy terveket szövögető Switch Mobility (korábbi nevén Optare) is.

Az indiai (Ashok Leyland) tulajdonban lévő, eredetileg Optare néven megalapított angol buszgyártó tervezett európai offenzívájának első kézzel fogható lépése lesz a berlini BUS2BUS seregszemlén való részvétel, ahol a „kiskerekű” Metrocity sorozat 8,7 és 10,8 méter hosszú változatait (címlapképünkön) állítja majd ki a cég. Talán még ennél is fontosabb azonban, hogy digitális formában újabb részleteket árulnak majd el a már kifejezetten a kontinentális piacot megcélzó vadonatúj, 12 méter hosszú, tisztán elektromos hajtású városi modelljükről is, még a június 7-ére tervezett párizsi világpremier előtt.

Az előzetesen Project ODIN néven emlegetett újdonságról eddig csak kevés konkrétum látott napvilágot. Ezek közé tartozik, hogy a típust egész napi rátöltésmentes üzemet támogató korszerű lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorokkal és a Switch legfrissebb adatelemző flottamenedzsment-szoftverével szerelik majd fel. A gyártó ezen kívül nem kevesebbet ígér, mint hogy a könnyűszerkezetes, önhordó konstrukciójú modell a legalacsonyabb saját tömegű, „széles körben elérhető” típus lesz Európában. A Switch Mobility tavaly együttműködést jelentett be Dana céggel elektromos hajtáslánc-komponensek szállításáról, így nem lenne meglepő, ha az új típus főegységeit ezek jelentenék majd. A leendő 12 méteres villanybuszról nemrég egy félhivatalosnak tekinthető látványterveket is közöltek, bár az ezen látható, helyenként igen extravagáns részleteken valószínűleg jócskán finomítanak még a szériaváltozat bemutatásáig.

Egy befektetőknek készült gyári anyagban ezzel a látványtervvel illusztrálták a Switch járműveinek új nemzedékét – bal szélen a leendő 12 méter hosszú kontinentális villanybusz, középen a Solo midibusz utódja

Korábban megírtuk, hogy a Switch Mobility a spanyolországi Valladolid közelében építi fel első gyártóbázisát az európai kontinensen, ahol kifejezetten az itteni piac számára kifejlesztett, balkormányos típusok készülnek majd. A munkálatok az elmúlt hónapban kezdődtek el, ám valójában nem ez lesz a gyártó első kiruccanása a jobboldali közlekedésű országok piacaira: az ezredforduló éveiben az akkori tulajdonos, a magyar NABI gyártotta, illetve forgalmazta átdolgozott kivitelben a britek egyes típusait.

A Switch Mobility néhány napja egy 300 millió angol font értékű, az Egyesült Királyságban és Indiában összesen mintegy 4000 új munkahelyet teremtő bővítési tervet is bejelentett Boris Johnson brit miniszterelnök indiai látogatására időzítve. A beruházás részét képezi egy új technológiai központ kiépítése is az angliai Warwickban. Itt a már meglévő leeds-i (Anglia) és csennai (India), valamint a leendő valladolidi kutató-fejlesztő központokkal együttműködve zajlik majd a munka, a tervek szerint már idén júniustól.

Címlapkép: Switch Mobility Ltd.

Címkék