Magazin

Ikarus 120e villanybusz állt forgalomba a Weekendbus színeiben

A mai nap folyamán egy tisztán elektromos hajtású Ikarus 120e autóbusz állt a Csömör környéki utazóközönség szolgálatába. A busszal a Weekendbus Zrt. által kiszolgált 419-es jelzésű ingajáraton, Budapest, Örs vezér tere M+H és Csömör, Laky park között lehet utazni, ahol október folyamán már tesztelte a székesfehérvári gyártású villanybusz egyik demópéldányát a közlekedési cég.

A frissen szolgálatba állt elektromos autóbusz beltere

A Weekendbus elegáns flottaszínében közlekedő, annak logójával ékesített villanybusz külső megjelenése alapján ezúttal többről lehet szó egyszerű tesztfutásnál, alighanem a szolgáltató korábban pletykált flottazöldítési terveinek keretében beszerzett első járművet köszönthetjük a SYS-384 forgalmi rendszámmal közlekedő Ikarus 120e képében. A háromajtós busz még az Ikarus és a kínai CRRC együttműködésének korai szakaszára jellemző homlok- és hátfallal rendelkezik, így feltehetően a korábban CityPioneer néven ismert típus nullszériás példányainak egyikéről van szó. Az energiaellátásért felelős 313 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát (LFP) vontatási akkumulátorok töltése plug-in töltővel, a járműtelepen történik.

Jól áll a Weekendbus színvilága az Ikarus villanybuszának (Fotó: Czeroczki Flórián)

A lokálisan zéró emissziós autóbusz feltűnésével és flottamodernizációra vonatkozó távlati tervekkel kapcsolatban megkerestük a Weekendbus Zrt.-t, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Fotók: Garamvölgyi Gergő

Címkék