Kitekintő

Elkészült az ezredik Heuliez GX 137 midibusz

Forgalomba állt az ezredik darab az Heuliez népszerű alacsonypadlós városi midibuszából, a GX 137-esből. A jubileumi példány egy nyolcdarabos széria tagja, amelyet a Kanári-szigetekre, egészen pontosan Las Palmas de Gran Canaria városába, a Guaguas Municipales SA közlekedési társaság részére szállított a francia buszgyártó.

Európában ritkaságnak számít, hogy egy midibuszból ilyen mennyiséget gyártsanak, pláne, ha egy viszonylag kis gyártó relatíve drága rétegmodelljéről van szó, így a GX 137-es nyugat-európai sikere joggal tölti el büszkeséggel az e téren amúgy sem ijedős franciákat. A néhai Irisbus Citelisből leszármaztatható típus viszonylag keskeny piaci rést fed le, cserébe viszont potenciális riválisból is jóval kevesebbel kell megmérkőznie.

Az ezredik GX 137-es egy nyújtott tengelytávú dízelmotoros példány a Las Palmas-i szériából (Fotó: Heuliez Bus)

A típus ezredik példánya társaival együtt február 23-a óta közlekedik a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek (egyik) fővárosában, Las Palmas de Gran Canariában. A mostani a második alkalom, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő helyi közlekedési vállalat Heuliez GX 137-eseket vásárol. A szolgáltató ezúttal a típus hosszabbik, GX 137 L jelű kivitelét választotta. A kategória felső határait feszegető, 10,7 méter hosszú háromajtós midibuszok 15 ülő- és 53 állóhellyel rendelkeznek, emellett fedélzetükön két kerekesszékes személy is utazhat – ők a második ajtónál található, elektromos működtetésű rámpán át közelíthetik meg az utasteret. A rendeltetési helyükhöz illően kanárisárga járművek felszereltségében ezen kívül a légkondicionáló, a modern utastájékoztató rendszer és a biztonsági térfigyelő kamerák mellett az utasok körében nagy népszerűségnek örvendő USB-aljzatok is megtalálhatók.

A 2013 decembere óta gyártott, és 2014 elejétől forgalmazott GX 137 tekintélyes eladási darabszámai az Heuliez szerint jól szemléltetik a típus sokoldalúságát. A kétféle, 9,5 vagy 10,7 méteres hosszváltozatban, egységesen 2330 mm-re csökkentett szélességgel készülő midibuszok a hagyományos dízelmotoros kivitel mellett tisztán elektromos hajtással is választhatók. Előbbibe a cégcsoporton belülről származó (nálunk leginkább a Credobus típusaiból ismert) hathengeres, 6,7 literes Iveco Tector 7 erőforrást építik, míg utóbbiba a Forsee Powertől származó, egész napi folyamatos üzemet biztosító, kiviteltől függően 210-350 kWh kapacitású NMC akkumulátorokra épülő villamos hajtás kerül, 160 kW csúcsteljesítményű BAE Systems (opcióként Siemens) villanymotorral. A GX 137-es az Heuliez más típusaival együtt a nyugat-franciaországi Rorthais-ban készül, és a gyártó többi termékéhez hasonlóan viselheti az “Origine France Garantie” védjegyet is. A teljes legyártott mennyiségnek eddig mintegy 20%-át exportálták, így jelenleg nyolc ország több, mint 130 üzemeltetőjénél fordul elő a típus, Franciaországban pedig kategóriája legkelendőbb modelljének számít. Az elektromos verzió frissített kiadásával a 2019-es brüsszeli Busworld kiállításon találkozhattunk először – ezen mutatkozott be a GX sorozat új arculata, ami elviekben azóta standard megjelenéssé vált a francia gyártó valamennyi autóbuszán, bár a Kanári-szigetekre szállított kocsik ennek ellenére még a korábbi homlokfallal érkeztek.

A járványhelyzetre való tekintettel a buszok jelképes átadóceremóniája viszonylag szűk körben zajlott (Fotó: Nexobus.com)

A Guaguas Municipales részére nemrég átadott példányokat elsősorban külvárosi, illetve nagyobb buszokkal nehezen megközelíthető, szűk utcákkal tarkított vonalakon tervezik használni, ahol előnyt jelent a jó manőverezhetőség. A gyártó ezen kívül zsúfolt városközpontokba is ajánlja a kompakt típust, amely jól kiegészítheti a városi üzemeltetők normál méretű autóbuszokból álló flottáit.

A címlapkép illusztráció, forrás: Heuliez Bus

Címkék