Kitekintő

Már 123 Solaris villanybusz közlekedik Berlinben

A Solaris a napokban átadta az utolsó példányt is abból a 90 darabos berlini villanybusz-szériából, melynek leszállításáról még tavaly nyáron kötött megállapodást a lengyel buszgyártó a Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) közlekedési vállalattal. Az átszámítva nettó 19,3 milliárd forint értékű megrendelés teljesítésével 123-ra nőtt a német fővárosban közlekedő, Solaris gyártmányú elektromos autóbuszok száma, ebből 106 darab szóló, 17 kocsi pedig csuklós kivitelű.

A BVG menetrend szerinti szolgáltatásban üzemeltetett, mintegy 1450 darabos autóbuszparkjának jelenleg közel 10%-a elektromos hajtású, az eddig átadott járműveket a Solaris és a Daimler Buses szállította. A berlini közlekedési társaság 2018 nyara óta már 106 darab Solaris Urbino 12 Electricet, 17 darab Solaris Urbino 18 Electricet és 15 darab Mercedes-Benz eCitarót állított forgalomba, melyek 91%-os rendelkezésre állás mellett mára több, mint 2 millió kilométert tettek meg.

A BVG 2020 után már nem vásárolhat hagyományos, robbanómotoros autóbuszokat, 2030-ra pedig kizárólag elektromos járművek alkothatják a flottáját

A legújabb berlini rendeltetésű Solaris villanybuszok hat modulból álló, 300 kWh összkapacitású Solaris High Energy akkumulátorcsomaggal érkeztek, melyek feltöltése CCS rendszerű plug-in töltőn keresztül történik a BVG Indira-Gandhi-Straße-n található garázsában, ahol összesen 123 darab, a lengyel Ekoenergetyka-Polska cég által szállított plug-in töltőberendezést telepítettek. A járművek mozgatásáról két darab, egyenként 125 kW maximális teljesítményű kvázi-kerékagymotor felel a ZF jól ismert, AxTrax AVE 130 típusú hátsó portálhídjába építve. A 65 fő szállítására alkalmas szóló villanybuszok felszereltsége a CO2 hűtőközeggel működő hőszivattyús, hűtő-fűtő funkcióval is rendelkező légkondicionáló mellett többek között teljes LED-es világítást, az utazóközönség mobil eszközeinek töltésére szolgáló USB-csatlakozókat, a teljes utasteret megfigyelő biztonsági kamerarendszert, tolatókamerát és egy, a jobbra kanyarodást segítő holttérfigyelő kamerát is magába foglal.

Az Indira-Gandhi-Straße-n található telephelyen 123 villanybusz tölthető egyidejűleg

A társaságnak a berlini szenátus döntése értelmében 2030-ig a teljes meglévő autóbusz-flottáját elektromos hajtású járművekre kellene cserélnie. A villanybuszokra alapozott közlekedés megvalósítása érdekében a BVG-nek az elkövetkezendő egy évtizedben mintegy 5,4 milliárd eurót, azaz közel 1723 milliárd forintot kellene az autóbusz-flottájának villamosítására költenie. A közlekedési vállalat számításai szerint az 1450 darabos flotta teljes lecseréléshez majdnem 1900 elektromos hajtású autóbuszra lesz szükség, jelen állás szerint ugyanis egyetlen belső égésű motorral szerelt autóbusz kiváltására legalább 1,2-1,3 villanybusz beszerzésével kell számolni, tehát ha szigorúan vesszük, akkor Berlin a 138 darab villanybusz beszerzésével csupán 114 hagyományos meghajtású autóbuszt cserélt le. (Az akkumulátortechnika további fejlődésével a jövőben az üzemkészség javulása és a költségek csökkenése várható, ez azonban ma még nem látható.)

A Solaris elektromos típusaival már 2013 óta jelen van a német piacon, azóta több, mint 230 darab villanybuszt értékesített az országban

A BVG-re (főként politikai okokból) gyakorlatilag rákényszerített rohamtempójú villanyosítás következő lépéseként a társaság a berlini szenátus és a tendert korábban finanszírozási problémák miatt megtorpedózó szakszervezetek jóváhagyása után októberben további 90 darab szóló, 12 méteres villanybusz beszerzését indította el. A jelenleg bírálati szakaszban tartó közbeszerzés egy 60 darabos opciós mennyiséget is magába foglal.

Fotók: Solaris Bus & Coach

Címkék