Magazin

Még az idén elkezdődik a paksi elektromos Solarisok tesztüzeme

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy megérkezett Paksra az az összesen 10 darab új Solaris villanybusz, amelyeket a Protheus Projekt keretében szállított a Paksi Közlekedési Kft. részére Lengyelország első számú buszgyártója. Információink szerint hamarosan megkezdődik a járművek közúti tesztüzeme a magyar „atomvárosban”, ezzel egyidejűleg pedig elindul a leendő buszvezetők elméleti, illetve gyakorlati képzése is.

A környezetbarát járművek megvásárlására a helyi közösségi közlekedés saját ellátásban való biztosítása érdekében került sor a közelmúltban. A beszerzés értéke közel nettó 4,7 millió euró, átszámítva nettó 1,68 milliárd forint, amit teljes egészében az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) elnyert forrásból biztosít a Tolna megyei város önkormányzata. A város és a lengyel buszgyártó között tavaly novemberben létrejött megállapodás öt darab elektromos töltőállomás leszállítását is magába foglalja.

Mindkét típus mozgatásáról 160 kW csúcsteljesítményű, TSA TMF 35-44-4 típusú központi aszinkron villamos vontatómotor gondoskodik

A 6 darab 12 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós Urbino 12 Electric és a 4 darab 9 méteres, alacsony belépésű Urbino 8,9 LE Electric midibusz forgalomba állítása után Paks lesz az első olyan város hazánkban, ahol az autóbuszos közösségi közlekedést teljes egészében lokális emisszió nélküli, tisztán elektromos hajtású buszokkal látják majd el. A paksi önkormányzat a tervek szerint 2021-től venné át a jelenlegi szolgáltatótól, a Volánbusz Zrt.-től a helyi buszjáratok biztosítását. A város a menetrend szerinti közszolgáltatási feladatok ellátására februárban egy önálló közlekedésszervező és -szolgáltató céget hozott létre Paksi Közlekedési Kft. néven.

Megkeresésünkre a társaság ügyvezetője, Szabó Zoltán közölte, hogy az alternatív meghajtású autóbuszok tesztelését többnapos elméleti oktatás előzi meg, amelyet a Solaris munkatársai tartanak a Paksi Közlekedési Kft. alkalmazásában álló gépjárművezetők részére. A közúti próbák várhatóan december második felében indulnak. A tesztüzembe, amelyben mind a 10 jármű részt vesz, valamennyi járművezetőt be kívánják vonni, hiszen a tesztfutás nem csak az autóbuszok megismerését szolgálja, hanem az egyes járatok útvonaláét is. A társaságnál a közszolgáltatást 18 autóbusz-vezetővel tervezik megkezdeni.

A meghajtáshoz szükséges energiát a szóló kocsik esetében öt egységből álló, 250 kWh kapacitású, a midiknél pedig egy négy modulos, 200 kWh-ás Solaris High Energy lítium-ion akkumulátorcsomag tárolja

A próbafutások során elsősorban a járművek valós hatótávolságát kívánják megismerni, illetve lehetővé tenni a gépjárművezető kollégák számára, hogy a tényleges szolgáltatás megkezdésének idejére megfelelő rutint szerezhessenek az újonnan beszerzett típusok üzemeltetésében. A buszokat különböző terheltségi szinteken vizsgálják majd, a lehető legjobban modellezve így a valós felhasználást. A 10 új elektromos autóbusz éves futásteljesítménye a jelentősen kibővített vonalhálózaton a tervek szerint eléri majd az 550 ezer hasznos kocsikilométert.

Fotók: Csizmás István

Címkék