Magazin

Az MAN Lion’s City kifutó generációjából érkeznek majd a Volánbusz csuklósai

Amint arról két napja beszámoltunk, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nyerte a Volánbusz Zrt., valamint az állami busztársaság flottakezelőjeként működő Volán Buszpark Kft. régóta húzódó, háromajtós, elővárosi kialakítású csuklós autóbuszok beszerzésére kiírt tendereit.

Az erről szóló cikkünket a Lion’s City sorozat 2018-ban bevezetett új generációjának képeivel illusztráltuk, mivel akkor hivatalosan még nem lehetett tudni, hogy a típuscsalád legfrissebb nemzedékéből, vagy pedig a kifutó, de továbbra is rendelhető elődmodellből származnak-e majd a Volánbusz leendő elővárosi csuklósai.

Időközben megkeresésünkre az MAN hazai vezérképviselete közölte:

A Volán tender keretében A23 típusú autóbusszal indult az MAN Busz és Kereskedelmi Kft., amely nem a legújabb modellünk, de megbízható, a magyar üzemeltetők számára is jól ismert és bizonyított ugyanakkor innovatív, környezettudatos technológia. Az utazóközönség által is preferált, közkedvelt típus.

A beszerzések eredményeként 2021 év végéig tehát összesen 185 darab, illetve ha az opciós mennyiség is lehívásra kerül, akkor akár 204 darab is érkezhet a Lion’s City típuscsalád előző nemzedékéhez tartozó 18 méter hosszú, elővárosi kivitelű csuklós buszokból a hazai utakra.

A címlapkép illusztráció, fotó: Stock photo

Címkék