Kitekintő

Kilencvenkét eCitarót szállít a Daimler Buses Franciaországba

Jelentős megrendelésnek örülhetnek a Daimler Buses háza táján: a német buszgyártó francia leányvállalata, az EvoBus France összesen 92 darab, 33 szóló és 59 darab csuklós Mercedes-Benz eCitaro leszállításának jogát nyerte el európai uniós közbeszerzés útján Franciaországban. Ez a Mercedes-Benz eddigi legnagyobb biztos darabszámú villanybusz megrendelése (Hamburgban ugyan egy 530 darabos tender egyik nyerteseként hirdették ki a csillagos márkát, itt azonban a végleges darabszámot még nem hozták nyilvánosságra). A beszerzés érteke nettó 60,565 millió euró, átszámítva közel nettó 22 milliárd forint.

A 43 francia települési önkormányzatot magába tömörítő Rennes Métropole 2019 nyarán indított közbeszerzési eljárást 33 darab szóló és további 59 darab csuklós kivitelű, teljesen elektromos meghajtású autóbusz beszerzésére. A rennes-i nagyvárosi régió (Rennes város és 43 határos település) közösségi közlekedési szolgáltatásáért is felelős érdekközösség a napokban ítélte oda a Daimler Buses leányvállalatának a 92 darab villanybusz leszállításának lehetőségét. Az autóbuszok 2022 és 2025 között folyamatosan fognak forgalomba állni a STAR (Service des transports en commun de l’agglomération rennaise) közlekedésszervező vonalain.

A régióban összesen 490 darab autóbusz teljesít szolgálatot, ebből 218-at alvállalkozók, 272 darabot pedig a Rennes Métropole üzemeltet – ez utóbbi 2015 óta már nem vásárol hagyományos belső égésű erőforrással szerelt autóbuszokat, dízel üzemű járműveit fokozatosan villanybuszokkal kívánja kiváltani az elkövetkezendő időszakban. Ezen elhatározás eredményeként érkeznek a régió városi/elővárosi vonalaira 2022-től a Daimler Buses villanybuszai. A Rennes Métropole közgyűlése januárban fogadta el azt a 2020-2030 közötti időszakot érintő mobilitási tervet, amely előirányozza az elkövetkezendő tíz év közlekedésifejlesztési beruházásait. A mobilitási terv többek között olyan közlekedési beavatkozási területre fókuszál prioritásként, mint az infrastruktúrára, a járművek, a szolgáltatások, vagy éppen az intézményrendszer. A közlekedés eszközállományt a tervezet szerint ütemezetten korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású, vagy lokálisan zéró-emissziós járművekre kell cserélni; 2030. január 1-től a STAR városi autóbusz-vonalain kizárólag elektromos, az agglomerációs viszonylatain pedig csak CNG-üzemű autóbuszok közlekedhetnek.

Fotók: Daimler Buses

Címkék