ITK

Az Inter Traction Electrics Kft. is a gyártás felfüggesztése mellett döntött

Az Európa-szerte terjedő koronavírus okozta termelés-leállítási hullám elérte a hazai buszgyártókat is: a munkavállalók védelme érdekében a debreceni Inter Traction Electrics Kft. vezetése is a gyártási folyamatok átmeneti felfüggesztését látja indokoltnak.

Az Inter Traction Electrics Kft. munkavállalóinak védelme érdekében, összhangban az európai és más hazai járműipari gyártók intézkedéseivel 2020. március 23-tól átmenetileg felfüggeszti autóbusz-gyártási tevékenységét. A munkavállalók két hét fizetett szabadságon lesznek annak érdekében, hogy csökkentsék az egy légtérben dolgozók fertőzésveszélyének kockázatát.

Kecskeméti rendeltetésű ITK Reform 500 LE felépítményének gyártása Debrecenben

A debreceni üzem átmeneti leállása miatt csúszhat a Kecskemétre szállítandó ITK Reform 500 LE városi autóbuszok átadása is. A 2017 végén bemutatott típusból jelenleg 20 darab áll összeszerelés alatt, melyeket szolgáltatóként maga a gyártó üzemeltet majd Kecskeméten. A Mercedes-Benz OC 500 LE járóképes alvázra épülő, alacsony belépésű háromajtós buszoknak az eredeti tervek szerint május elején kellene megérkezniük Bács-Kiskun megye székhelyére.

A debreceni cég közleményében hangsúlyozta, hogy bíznak abban, hogy az átmeneti intézkedésekkel hozzájárulhatnak az egész világot és Magyarországot érintő fertőzésveszély kockázatának csökkentéséhez, és minél hamarabb visszatérhet az élet a megszokott medrébe.

Fotók: Bús Csaba

Címkék