Kitekintő

Földgáz-üzemű buszok MAN alapokon a fáraók földjére

Összesen 122 darab helyben karosszált, MAN technikára épülő, sűrített földgáz (CNG) üzemű városi autóbuszt állít forgalomba az elkövetkező időszakban Kairó közlekedési vállalata, a Cairo Transport Authority (CTA). Az MAN az önjáró alvázak szállításával veszi ki a részét az üzletből, míg a járművek formailag kissé baltával faragottnak tűnő felépítményét egy helyi karosszáló cég, a Kastour Egypt for Industry & Trading készíti. Az első két új gázbusz már decemberben megérkezett rendeltetési helyére, a további példányok átadása pedig folyamatosan zajlik majd az idei év folyamán. A tervek szerint az első 60 kocsit még júliusig leszállítják, az utolsó darabok pedig várhatóan 2020 első negyedévében érkeznek csak meg az egyiptomi fővárosba. A jelentős darabszámú megrendelés kapcsán, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az MAN sajtóosztálya az oroszlános márkától származó technikai alapokat, míg az egyiptomi média a karosszéria belföldi eredetét hangsúlyozza.

A hivatalosan Kastour K-335-CNG típusjelzésű, feltűnő sárga-kék színre fényezett járművekre Kairó első földgáz-üzemű autóbuszaiként komoly feladat vár a város légszennyezettségének csökkentésében. A 12,5 méter hosszú, 2,55 méter széles és 3,57 méter magas kéttengelyes szóló buszok fedélzetén 33 ülő- és 67 álló utasnak jut hely, a robusztus karosszéria kialakítása pedig európai szemmel nézve meglehetősen sajátos: a 2-0-1 ajtókiosztás igencsak szokatlan, itt Európában pedig különösen, de gumiágyas, osztott szélvédőt is régen láttunk már errefelé. A fényszórók és a homlokfal elrendezése még az MAN autóbuszainak korábbi nemzedékére emlékeztetnek. A kimondottan a kairói tenderre, a CTA igényei szerint mindössze néhány hónap alatt kifejlesztett típuson jól látszik a meleg égövi felhasználáshoz való igazodás: egészen a B-tengelyig hatalmas méretű, nyitható ablakfelületek jellemzik a modellt. Itt azonban a padlószint emelkedése miatt meredeken és nagyot ugrik felfelé az övvonal, kissé a kilencvenes évek közepének alacsony belépésű német buszait idézve.

Sajátos megjelenést kapnak a Kastour által karosszált buszok

Ami az egyiptomi karosszáló partnert illeti, az MAN és a Kastour között nem új keletű együttműködésről van szó. Utóbbi immár több, mint 23 éve gyárt felépítményeket különféle MAN teherautókhoz és autóbuszokhoz, ezen kívül pótkocsik és félpótkocsik is szerepelnek a kairói székhelyű cég termékskáláján. A német haszongépjármű-gyártó kizárólagos helyi importőrének tisztét is ellátó Kastour termelési kapacitása évente körülbelül 1200 autóbusz, 600 teherautó-felépítmény és 300 pótkocsi. A buszpalettán a saját felépítményes típusok mellett a Neoplan Citylinert idéző turistabusz is szerepel (utóbbi K-Liner fantázianév alatt készül az MAN által CKD-szettként szállított elemekből), tavaly márciusban pedig kéttengelyes légkondicionált városi emeletes buszokat is szállított az egyiptomi fővárosba a cég, szintén MAN gépészettel. A mostani CNG-üzemű buszok is a két vállalat mérnökeinek szoros kooperációjával készülnek. Tekintettel a várható üzemeltetési körülményekre, a fejlesztés során kiemelt szempont volt a hosszabb karbantartási intervallumok és egyszerű szerelhetőség biztosítása.

A buszok technikai alapját az alacsony belépésű MAN A69 járóképes alváz adja – magyar szempontból megemlítendő, hogy annak idején erre épült a többre hivatott NABI Sirius típuscsalád is, igaz, a dízelmotoros változatra. Az alvázhoz tartozó 12,8 literes földgáz-üzemű MAN E2876 LOH03 erőforrás maximálisan 310 lóerőt (228 kW) és 1250 Nm forgatónyomatékot ad le, károsanyag-kibocsátását tekintve pedig az Euro 5 és Euro 6 közötti átmenetnek tekinthető EEV emissziós norma követelményeit teljesíti.

Az elsőként leszállított példányok egyike Kairóban (Fotó: Egypt Independent)

A megfelelő erőátvitelt integrált hidraulikus retarderrel kiegészített ZF EcoLife automataváltó biztosítja. A felszereltségnek természetesen részét képezik az alvázzal járó korszerű biztonsági berendezések, mint például a blokkolásgátlót, kipörgésgátlót és fékasszisztenst magába foglaló elektronikus fékrendszer (EBS), emellett a buszokba motortéri automata tűzoltórendszer is telepítésre kerül.

A kairói közösségi közlekedést naponta mintegy 20 millió utas használja, így egyre sürgetőbb a járműpark korszerűsítése modern, biztonságos és gazdaságosan fenntartható járművekkel. A CTA vezetése ezért nemrég azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden évben az állomány legalább 10%-át új járművekre cseréli – ez évente több száz autóbuszt jelent. A most beszerzésre kerülő CNG-hajtású buszokra 4 egyiptomi fontba (átszámítva kb. 63 forintba) kerül majd egy jegy. Az MAN alvázas Kastour K-335-CNG típus ugyan minden valószínűség szerint megmarad majd helyi piacos érdekességnek, Kairó utcáin viszont várhatóan gyakori látvány lesz.

Fotók: MAN Truck & Bus

Címkék