Szóló és csuklós e-buszokat, valamint egy hidrogénbuszt vásárolna Miskolc

Egy frissen közzétett pályázati felhívás szerint a miskolci önkormányzati tulajdonban lévő MVK Zrt. 3 darab csuklós, 6 darab szóló és 1 darab hidrogénhajtású autóbusszal bővítené villanyhajtású flottáját. A közlekedési cég a járműveket a Zöld Busz Program keretében vásárolná, így ennek megfelelően a három szakaszból álló beszerzés feltételes eljárásként került meghirdetésre, azaz a konkrét eszközbeszerzés csak abban az esetben valósulhat meg, ha a projekt támogatást nyer a kezdeményezést koordináló kormányzati szervezettől.

Miskolcon jelenleg 10 darab, 2022-ben beszerzett szóló BYD üzemel, ezekhez csatlakozna a tervek szerint a jövőben további 3 csuklós és 6 szóló villanybusz, valamint 1 darab hidrogénbusz, melynek megvásárlására a város 100%-os támogatást nyerhet a HUMDA Zrt. üzemanyagcellás járművek beszerzését elősegítő, 1 milliárd forint keretösszegű pályázatán.

A kiírás csuklós járművekre vonatkozó szakasza alapmennyiségként 3 darab, opcióban pedig további 1 kocsi megajánlását várja el, amelyet a szerződés 15 hónapos teljesítési határidején belül az ajánlatkérő bármikor lehívhat. A kiírás  megengedi a két hajtott tengellyel rendelkező kivitel megajánlását is, de az MVK alapvetően tolócsuklós villanybuszok megajánlását kéri. Az elvárt motorteljesítmény egy beépített villanymotor tekintetében legalább 160 kW, két erőforrás esetében pedig egységenként legalább 120 kW. A legnagyobb gördülő össztömegre vonatkoztatott, minimálisan elvárt tartós motorteljesítmény legalább 8 kW/tonna. Az energiatárolók minimális kapacitását az ajánlatkérő legalább 400 kWh-ban határozta meg, amelynek az UITP SORT 2 előíráson alapuló fogyasztásmérések alapján, folyamatos üzem mellett legalább 300 kilométeres hatótávolság megtételét kell biztosítania egyetlen feltöltéssel.

A szóló 12 méteres buszok beszerzését előirányzó rész a 6 darabos mennyiség mellett további 3 kocsi opciós megajánlását teszi lehetővé. A járművek meghajtásáról gondoskodó elektromos vontatómotor elhelyezését ezúttal sem határozza meg pontosan az ajánlatkérő, így a villanymotor (aszinkron-, szinkron-, vagy egyenáramú)  beépítését tekintve egyaránt lehet központi elhelyezésű vagy kerékagymotor is; előbbi esetében legalább 160 kW, utóbbi vonatkozásában pedig a hajtott tengelyen kerekenként legalább 120 kW teljesítményt követel meg az MVK, minimum 8,6 kW/tonna névleges folyamatos teljesítménnyel. Az akkumulátorok minimálisan elvárt energiatárolóképessége legalább 300 kWh. A hatótáv tekintetében itt is a 300 kilométeres autonómia a minimális követelmény. Az elektromos autóbuszokhoz az MVK kivitelenként 2-2 darab olyan töltőegység szállítását kéri – tervezéssel, kiépítéssel, üzembe helyezéssel -, amely  kapcsolódik és együttműködik a korábban már beüzemelt ”KEMPOWER C-Station, C-Series, S-Series Charging System” töltési infrastrukúrához.

Fotó: MVK Zrt.

Az üzemanyagcellás autóbusz vonatkozásában az MVK egy jármű megajánlását várja a szóló villanybuszoknál elvárt motorteljesítményekkel, legalább 30 kWh, és legfeljebb 50 kWh akkukapacitással, 60 kW teljesítményű üzemanyagcellával, legfeljebb 1500 liter össztérfogatú kompozit tartályegységgel és legalább 350 kilométeres, a SORT 1 fogyasztásmérési jegyzőkönyv alapján mért hatótávolsággal.

Az ajánlatkérő egyik hajtásmód esetében sem fogad el prototípus megajánlását, kizárólag sorozatgyártásból származó típusokkal lehet indulni a tenderen. Az autóbuszoknak csak az egyes szakaszokban kell azonos gyártmányúaknak és kivitelűeknek lenniük, vagyis a járművek szállításának jogát akár három különböző gyártó is elnyerheti. A pályázatok értékelése során a nyertes ajánlatokat 70-es súlyszámmal az ár határozza meg, de emellett a jármű- és akkugarancia és a hatótávolság is kiemelt tényezők lesznek.

Címlapkép: Garamvölgyi Gergő

Címkék