Magazin

Hat gázüzemű midibuszt vásárolna Miskolc

A miskolci MVK Zrt. hat darab gázüzemű midibusszal bővítené 75 darabos CNG-hajtású flottáját: a konkrét eszközbeszerzésre vonatkozó pályázati felhívás kedden jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. Az MVK-hoz emellett 2022 nyaráig 10 BYD villanybusz is érkezik, ezeket a járműveket a közlekedési társaság a Zöld Busz Program keretein belül szerzi be.

Az ajánlati felhívás szerint a közlekedési cég 6 darab új, alacsony belépésű, M3/I osztályú (városi), szóló, CNG-üzemű midi autóbuszt szerezne be 96 hónapos zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióban. A pályázati kiírás alapján a megajánlott alacsony belépésű busztípus karosszériájának hossza legalább 8 000 és legfeljebb 8 700 mm lehet, szélessége pedig nem haladhatja meg a 2 400 mm-t. A midik tengelytávja 4 500 mm és 4 800 mm közötti hossztartományban mozoghat, az alacsonypadlós rész tekintetében pedig az utastér minimálisan elvárt belmagassága 2 100 mm, s emellett minden utasajtónál lépcső nélküli kialakításúnak kell lennie.

A járműveket minimum 100 kW (136 lóerő) teljesítményű, automataváltóval párosított erőforrással kell szállítani a majdani nyertes ajánlattevőnek. A kocsikat legalább 350 km megtételét biztosító CNG-tartállyal kell ellátni. Az előírt utaskapacitás minimum 38 fő, ezen belül legalább 15 fix és 4 lehajtható ülőhelyet kell biztosítani az utazóközönségnek 2 X 1 soros elrendezésben.

Az ajánlattevőknek a járművekre vállalt 36 hónapos teljeskörű jótállás mellett, a kocsiszekrény szerkezetének korrózióállóságára 120 hónap garanciát kell vállalniuk, mindkettőt kilométer-korlátozás nélkül. Az ajánlatok elbírálásakor az MVK három fő értékelési szempontot vesz majd figyelembe. A fő kritérium, az ajánlati ár 60%-ban fogja meghatározni a nyertes ajánlattevőt, emellett a teljes élettartamra vetített energiafelhasználási és szennyezőanyag-kibocsátási költség, és a lízing ügyleti kamat is kiemelt tényezők lesznek a kiértékelés során. Az ajánlatokat 2022. március 29-ig lehet benyújtani. A flotta leszállításának határideje a szerződéskötéstől számított 210 naptári nap.

A címlapkép illusztráció, forrás: Danube Truck.

 

Címkék