Kitekintő

Škoda 33 Tr csuklós trolibuszokat vásárol České Budějovice

A SOR NS 18 karosszériáját hasznosító Škoda 33 Tr csuklós trolibusz eddig nem számított a Škoda Group legsikeresebb termékei közé, hiszen egészen mostanáig mindössze egyetlen példány készült belőle, amely a nyugat-csehországi Teplicében állt forgalomba még 2019-ben. Most azonban változhat a helyzet, a České Budějovice közösségi közlekedéséért felelős Dopravní podnik města České Budějovice (DPmČB) társaság ugyanis 35 darabot rendelt a típusból. Hasonló trolibuszokkal egyébként Prágában is találkozhatunk, ám ezek a példányok a SOR Libchavy saját márkaneve alatt, SOR TNS 18 típusjelzéssel futnak, hajtásrendszerüket pedig a Cegelec szállítja.

Rövid időn belül már a második csehországi trolibusz-megrendelést könyvelheti el a Škoda-SOR páros, miután a napokban Brno közlekedési vállalata is úgy döntött, hogy lehívja a rendelkezésére álló opciós mennyiség utolsó 20 járművét is. Velük ellentétben České Budějovice a csuklós változatot rendelte, amely a Škoda saját típusjelölési rendszerében 33 Tr néven fut.

A mai bejelentés szerint a DPmČB összesen 35 darabot vásárol a típusból, 28,5 millió eurót (átszámítva 10,6 milliárd forint) meghaladó összértékben, ami egyúttal a közlekedési társaság történetének legnagyobb beruházása is. Az első 14 kocsit a tervek szerint 2025 első felében, az utolsó példányt pedig várhatóan 2026 közepén adják át a megrendelőnek. A teljes hosszban alacsonypadlós trolibuszokat többek között légkondicionálóval, külső-belső kamerarendszerrel, valamint modern utastájékoztató, illetve jegykezelő (check-in) rendszerrel szerelik fel. A Škoda Group portálunkhoz eljuttatott sajtóanyaga 18 méteres hosszúságot említ, bár a 33 Tr típus eddigi egyetlen legyártott példánya és a SOR NS 18 bázismodell is ennél hosszabb, 18 750 mm-es karosszériával rendelkezik. A České Budějovice részére szállítandó járművek beépített vontatási akkumulátoraiknak köszönhetően legalább 12 kilométert képesek lesznek önjáró üzemmódban, a felsővezetékkel ellátott szakaszokon kívül is megtenni.

A DPmČB és a Škoda trolibuszos divíziójának együttműködése immár három évtizedes múltra tekint vissza. A dél-csehországi város mintegy 79 kilométeres hálózatán jelenleg összesen 57 trolibusz közlekedik, ezek mindegyike – legalábbis a villamossági berendezéseket tekintve – a Škoda Group gyártmánya.

Címlapkép: Škoda Group

Címkék