Kitekintő

Tizenöt önjáró SOR csuklós trolibuszt vásárol Prága

Sikeresen visszavágott a cseh trolitendereken a közelmúltban elszenvedett vereségeiért a SOR Libchavy, amely összesen 15 akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkező csuklós trolibuszt szállításának jogát nyerte el Prága részére. A járművek megvásárlására vonatkozó közbeszerzést még tavaly írta ki a cseh főváros közlekedési vállalata, a DPP (Dopravní podnik hl. m. Prahy). A SOR TNS 18 típusjelzésű trolibuszok a Palmovka és Miškovice között újonnan kiépítendő, 58-as jelzésű troliviszonylaton állnak majd forgalomba, amelynek alapkövét épp a napokban tették le. A járművek átadására a szerződés aláírásától számítva 14 hónap áll a SOR rendelkezésére, így azok várhatóan legkésőbb 2023 első felében forgalomba állhatnak.

A 15 darab csuklós trolibusz szállítására három érvényes ajánlat érkezett, a későbbi győztes SOR Libchavy mellett a svájci Hess, valamint a Solaris-Škoda konzorcium is indult a pályázaton. A beruházás tervezett költségvetése közel nettó 300 millió cseh korona, átszámítva 4,4 milliárd forint volt. A verseny a csehországi trolitenderektől szinte már megszokott módon ezúttal is nyomott árakat hozott. A három érvényes ajánlattevő közül a SOR kínálta a legolcsóbban, átszámítva nettó 3,2 milliárd forintért a 15 darabos flottát, ez igen kedvező, járművenként nettó 212 millió forintos vételárat jelent.

A 18,75 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós, négyajtós csuklós járművek a francia központú (de prágai gyártóbázissal is rendelkező) Cegelec elektronikájával érkeznek. A gyártó vállalása szerint az új trolik akkumulátoros önjáró üzemmódban legalább 12 kilométert lesznek képesek megtenni a kényelmi segédüzemek (például a légkondicionáló és a fűtés) használata mellett, bármilyen üzemi és éghajlati körülmények között. A SOR a 108 hónapos teljes járműgarancia mellett 72 hónapos akkumulátor-élettartam garanciát is vállal. A beszerzés a trolibuszok leszállítása mellett opcionálisan magába foglalja a járművek 15 éves tervezett élettartama alatt történő egyszeri akkumulátorcserét (darabonként átszámítva 21 millió forintért), továbbá négy töltőberendezést, hét darab hardver- és szoftverkészletet, valamint a trolibuszok akkumulátorait monitorozó, fedélzeti diagnosztikai funkcióval is rendelkező energiamenedzsment szolgáltatást is.

A SOR NS 18 karosszériás Škoda 33 Tr-ből eddig mindössze egyetlen példány készült – a prágai kocsik SOR logót és Cegelec elektronikát kapnak (Fotó: Škoda Electric)

A 134 fős utaskapacitású, ezen belül 39 utasüléssel rendelkező trolik felszereltsége a korszerű utastájékoztató rendszer mellett többek között utasszámláló berendezést, a teljes utasteret és az áramszedőket is megfigyelő fedélzeti kamerarendszert, valamint forgalomfigyelő- és tolatókamerát is magába foglal. Két kocsit a felsővezeték jégtelenítésére alkalmas automata permetező berendezéssel is ellátnak. A PID (Pražská integrovaná doprava) minőségi szabványnak, azaz a Prágai Integrált Közlekedés által meghatározott előírásoknak mindenben megfelelő, 29 000 kg megengedett legnagyobb össztömegű járművek mozgatásáról egy 240 kW csúcsteljesítményű központi villanymotor gondoskodik – amely a C-tengelyt hajtja -, az önjáró képességet pedig egy 106 kWh kapacitású akkumulátorcsomag biztosítja majd.

A SOR NS 18 csuklós autóbusz karosszériájával egyébként mostanáig mindössze egyetlen trolibusz készült – a leendő prágai kocsikkal ellentétben Škoda elektronikával szerelt, Škoda 33 Tr kereskedelmi néven futó prototípussal a nyugat-csehországi Teplice városában lehet utazni.

Mint ismert, a normál csuklósokon kívül a DPP további 20 darab duplacsuklós önjáró trolibusz beszerzését is tervezi. Az ezek megvásárlására vonatkozó, még 2020 őszén kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárás jelenleg még bírálati szakaszban tart.

A címlapkép illusztráció, látványterv: SOR Libchavy

Címkék