Kitekintő

Brno lehívja az utolsó 20 darab opciós Škoda 32 Tr trolibuszát is

Újabb 20 darab korszerű önjáró trolibusszal fiatalodik Brno járműparkja, miután a Csehország legnagyobb trolibuszhálózatát fenntartó Dopravní podnik města Brna (DPMB) közlekedési társaság lehívja az utolsó 20 darab Škoda 32 Tr szóló trolibuszt is a rendelkezésére álló, eredetileg összesen 30 darabos opciós keretből. A most megrendelt legújabb szériát a jövő év folyamán szállítja majd a Škoda Group.

A SOR NS típuscsalád 12 méter hosszú szóló verziójának karosszériáját hasznosító, teljes hosszban alacsonypadlós típusból még 2022 februárjában vásárolt be a DPMB – akkor még csak a 10 darabos alapmennyiséget hívták le, a további kocsik megrendelését az anyagi lehetőségektől tették függővé. A jelek szerint ezek kedvezően alakultak, hiszen a társaság már 2023 márciusában beszerzett újabb 10 példányt, a mostani bejelentéssel pedig a teljes fennmaradó mennyiség lehívásra kerül.

Egy korábban átadott brnói rendeltetésű Škoda-SOR 32 Tr trolibusz

A legújabb brnói trolibuszok felszereltsége megegyezik a korábban lehívott példányokéval, amely így többek között légkondicionálót, modern utastájékoztató rendszert, LED-es külső relációjelzőket és beltéri, illetve az áramszedőt figyelő kamerarendszert foglal majd magába. A Škoda BlueDrive (IGBT) hajtásrendszerrel és 160 kW teljesítményű Škoda 4ML 3444 K/4 négypólusú aszinkron villanymotorral szerelt járművek a széria többi tagjához hasonlóan korlátozott mértékű önjárásra is képesek lesznek beépített vontatási akkumulátoraiknak köszönhetően – ezek segítségével a gyártó szerint legalább 10 kilométert tudnak majd „saját erőből”, a felsővezetékes szakaszon kívül megtenni.

Fotók: Škoda Group

Címkék