Kitekintő

Csúcskategóriás Setra turistabusz a Hilgen-Reisen 100. születésnapjára

Egy luxusfelszereltségű Setra S 516 HDH turistabusz szolgálatba állításával ünnepli megalapításának 100. évfordulóját a friedrichsfehni székhelyű (Ammerland körzet, Alsó-Szászország), menetrend szerinti és különjáratokat is üzemeltető Emil Hilgen vállalkozás. A centenáriumi járművel országokat átszelő európai túrákon utazhatnak majd a szerencsések.

Az 1923. június 29-én, Anna és Emil Hilgen által eredetileg homok, tejtermékek és más áruk szállítására alapított családi vállalkozás – amelyet jelenleg már a negyedik nemzedék vezet – még lóvontatású kocsikkal kezdte működését. Ezt követték néhány éven belül a teherautók, első autóbuszukat pedig 1948-ban vásárolták meg. A most átvett legújabb szerzemény az első olyan Setra autóbusz a társaság mintegy 40 járművet – többségében Mercedes-Benz és Setra típusokat – felvonultató flottájában, amely már a tavaly megjelent modellfrissített kiadás stílusjegyeit viseli magán.

A Hilgen család tagjai a vállalkozás legújabb járművével

A neu-ulmi prémiumgyártó TopClass szériájába tartozó, 13 325 mm hosszú háromtengelyes luxus turistabusz fedélzetén 48 ülőhely található, ami grandiózus lábteret ígér. Az utasok kényelméről ezen kívül többek között DAB+ digitális rádióval és HDMI-csatlakozóval kiegészített audio-videorendszer, valamint automatikus kávéfőzővel felszerelt minikonyha is gondoskodik. A busz aktív biztonsági felszereltsége adaptív tempomatot, álló és mozgó objektumok, illetve gyalogosok érzékelésére is képes Active Brake Assist 5 (ABA 5) vészfékasszisztens rendszert, Sideguard Assist radaros kanyarodássegítő holttérfigyelőt, Active Drive Assist 2 sávtartó asszisztenst, valamint a jármű környezetéről 360°-os madártávlati képet adó kamerarendszert is magába foglal.

Fotók: Daimler Truck AG/Setra

Címkék