Kitekintő

Lágyhibrid hajtásrendszerrel szerelt Iveco Crosswayeket vásárol a vallon TEC társaság

Újabb hibrid hajtásánccal szerelt autóbuszok vásárlása mellett döntött a Belgium vallon régiójában szolgáltató TEC (Transport en Commun) néven ismert OTW (Opérateur de Transport de Wallonie) közlekedési társaság: a cég ezúttal az Ivecóval kötött keretmegállapodást, opciós mennyiséggel együtt összesen 42 darab lágyhibrid megoldással szerelt két-, illetve háromtengelyes Iveco Crossway LE beszerzéséről. A mintegy 2400 darabos buszparkot felügyelő TEC az elmúlt években több száz darab soros-, párhuzamos- és lágyhibrid hajtásrendszerű autóbuszt szerzett már be, legutóbb év elején a Volvótól vásárolt 97 darab Volvo 7900 S-Charge öntöltő hibridet.

Az Ivecóval kötött keretmegállapodás összesen 42 darab alacsony belépésű Iveco Crossway LE Hybrid vásárlására biztosít lehetőséget az elkövetkezendő 4 évben. A két tételből álló szerződés terhére a TEC alapmennyiségként 21 darab kéttengelyes és 9 darab háromtengelyes Crosswayt rendelhet meg, s opcióban az előbbiből további 9, utóbbiból pedig 3 darabot hívhat le azonos feltételek mellett.

A buszokba kerülő, a gyártó által újgenerációsként hivatkozott hibrid technológia voltaképpen egy rásegítő lágyhibrid hajtásrendszert takar, amely a Voithtól érkezik. A Voith DIWA NXT automataváltóhoz társuló 48 V-os rendszerbe a 8,7 literes – a 12 méteres verzióban 310, a háromtengelyesben pedig 360 lóerő teljesítményű – Iveco Cursor 9  erőforrás és a Voith váltó közé egy 35 kW csúcsteljesítményű rekuperációs modul kerül, amely fékezéskor és gázelvétel során generátorként működik, vagyis a mozgási energiát elektromos árammá alakítja át, míg elinduláskor kiegészítő forgatónyomatékkal segíti az erőforrást. A rendszer a visszanyert villamos energia tárolására lítium-titanát-oxid (LTO) akkumulátorokat használ. Az Iveco szerint a lágyhibrid hajtás alkalmazásával 15%-os fogyasztás- és 5 %-os TCO csökkentés érhető el az buszok üzemeltetése során. Az autóbuszok szintetikus dízel (XTL) üzemanyaggal is üzemeltethetők.

A kocsikat regionális expressz viszonylatokon veti be a közlekedési társaság, az első példányokat várhatóan már 2023 végétől. A TEC rendeltetésű Crosswayeket  viszonylag gazdag felszereltség jellemzi, a parketta hatású padlóburkolat, a szálcsiszolt kapaszkodók és a kartámasszal felszerelt kényelmes utasülések mellett nagy teljesítményű klímaberendezés, USB-csatlakozók, valamint kalaptartók is szolgálják majd az utasok kényelmét. A 12 méteres kivitel befogadóképessége 67 fő, a 14,5 méteresekké pedig 107 fő, előbbibe 45, utóbbiba 67 utasülés kerül.

Címkék