Magyar gyártók

Újabb lengyel tenderen indult elektromos buszával az Ikarus

Ezúttal a délkelet-lengyelországi Kraśnik városának négydarabos villanybusz-tenderén próbált szerencsét az Ikarus zéró emissziós buszait forgalmazó Electrobus Europe Zrt. az Ikarus 120e típussal, ám nagyon úgy tűnik, hogy az első „újkori” lengyel megbízásra továbbra is várni kell. A mostanival együtt eddig három olyan lengyelországi pályázatról tudunk, amelyen az Ikarus is indult villanyhajtású modelljével, közülük két esetben is a magyar gyártó adta a vételár szempontjából a legkedvezőbb ajánlatot az indulók közül. Szczecinek tenderén három, Sanok pályázatán pedig egy ajánlattevőt utasított maga mögé a magyar gyártó; az előbbit azonban pénzügyi fedezet hiányában eredménytelenné nyilvánította az ajánlatkérő, az utóbbin pedig, ahol a rivális a preferált induló, még nem született eredmény.

Kraśnik pályázatán a település közlekedési társasága négy darab, legalább 8 és legfeljebb 12 méter hosszúságú elektromos autóbusz megajánlását várta, minimum 28 ülőhellyel. A kiírás szerint követelmény volt a pályázó busztípussal szemben a 2-2-2 ajtóképlet, a beépített villanymotor(ok) legalább 140 kW-os csúcsteljesítménye, valamint a minimum 380 kWh névleges kapacitással bíró energiatárolók beépítése, továbbá pluszpont jár a kiértékelés során azért, ha az összes energiatároló a tetőn kap helyet (tegyük hozzá, az ehhez hasonló húzások sokszor egy-egy preferált gyártó termékét igyekeznek előnyös helyzetbe hozni).

A felhívásra két ajánlat érkezett, egy az Electrobus Europe Zrt.-től, egy pedig az MAN lengyel képviseletétől, amely az MAN Truck & Bus tavaly bemutatott nagy midibuszával, a Lion’s City 10 E-vel indult a tenderen, immár másodjára, a városnak ugyanis ez már a második próbálkozása a négy villanybusz beszerzésére. Az eljárásban az ajánlati ár és a követelmények alapján a műszaki és üzemeltetési szempontból is az MAN adott be kedvezőbb ajánlatot, ennek értéke nettó 7 745 900 złoty, ami nettó 1 936 475 złoty, átszámítva mintegy 156 millió forintos darabonkénti vételárat jelent 1-1 töltőberendezéssel együtt. Az Ikarustól nettó 8 367 000 złoty-s pályázat érkezett, a megajánlott típust nettó 2 091 750 złoty értékben, azaz 169 millió forintos egységáron kínálta. A nyertes ajánlatot 60%-ban ár, 40%-ban pedig a műszaki tartalom fogja meghatározni, tehát előre borítékolható az MAN győzelme. Fontos megemlíteni, hogy az Ikarus egy, az ajánlati ár szempontjából kedvezőbb pályázattal sem tudta volna elnyerni a teljesítés jogát, legalábbis az Ikarus 120e típushoz (eddig legalábbis) kínált 314 kWh akkukapacitás nem felel meg tender követelményeinek.

A címlapkép illusztráció, forrás: Ikarus

 

Címkék