Kitekintő

Duplacsuklós villanybuszok álltak forgalomba Bázel reptéri vonalán

Első körben 4 példány állt forgalomba abból a 8 darabos Hess lightTram® 25 OPP duplacsuklós villanybusz-flottából, amelyet Bázel közlekedési vállalata, a Basler Verkehrs-Betriebe (BVB) kifejezetten a bázeli SBB főpályaudvart az EuroAirport repülőtérrel összekötő helyi viszonylat kiszolgálására vásárolt még 2021 tavaszán.

Bázel 50-es jelzésű reptéri vonalán évek óta problémát jelentett a viszonylat folyamatosan növekvő kihasználtsága, amit a BVB az utóbbi időszakban már a járatsűrítésekkel sem tudott kielégítően kezelni. Mivel további menetrendi sűrítést nem bírt volna el a maximális kapacitáson járatott vonal, így a közlekedési társaság a városvezetéssel egyetértésében úgy döntött, hogy nagyobb utaskapacitású járműveket vett be a viszonylat kiszolgálására.

A BVB-nek egy törvényi előírás szerint 2027-ig teljes buszparkját elektromosra alapokra kell helyeznie, így megoldásként kizárólag villanyhajtású duplacsuklós autóbuszok jöhettek szóba. A beszerzést a társaság 2020-ban írta ki, ami végül a hazai Carrosserie Hess AG győzelmével zárult. A svájci gyártó a duplacsuklósokból egyetlen példányt 1 687 000 svájci frankért cserébe szállított le, ami a mostani árfolyamon átszámítva mintegy 650 millió forintos vételárat jelent. A városnak egyébként nem ez az egyetlen villanybusz-beszerzése; a BVB 57 darab Mercedes-Benz eCitarót is vásárolt (19 szólót és 38 csuklóst), ezek 2023 végéig érkeznek folyamatosan a társaság flottájába. A 65 darab elektromos autóbusz 58 dízel- és gázüzemű járművet vált le, 2027-ig pedig további 61 villanyhajtású busz beszerzése van tervben.

Bázel duplacsuklósai a Hesstől megszokott módon ún. CO-BOLT® technológiával készültek, ami nagy vonalakban annyit jelent, hogy a vázszerkezet egymáshoz csavarozással rögzített extrudált alumíniumprofilokból épül fel. A 24 370 mm hosszú, 25 274 kg saját tömegű, 1-2-2-2-2 ajtóképletű járművek teljes befogadóképessége 206 fő, fedélzetükön összesen 44 utasülés és két kerekesszékes-férőhely található.

A kocsik végállomási rátöltős rendszerhez (opportunity charging) vannak optimalizálva, az energiatárolók feltöltése akár 450 kW teljesítménnyel is történhet a felnyíló pantográfos interfészen keresztül. A buszokba nyolc modulból álló, 533 kWh összkapacitású vontatási akkumulátorcsomag került, viszont a nagy töltési teljesítményt ellensúlyozandó, ebből csak 185 kWh tárolóképességet terveznek üzemszerűen kihasználni az akkumulátorok élettartamának növelése érdelében. Ezzel az energiamennyiséggel a gyártó 40-100 kilométerre becsüli a buszok hatótávolságát a kihasználtságtól, valamint az időjárási- és topográfiai viszonyoktól függően.

A teljes utasterheléssel kereken 39,2 tonnát nyomó járművek mozgatásáról két, egyenként 190 kW teljesítményű, folyadékhűtésű állandómágneses villamos vontatómotor gondoskodik, ezek a B és C jelű egységet, egy-egy i=7,36 módosítású ZV AV 133 portálfutóművet hajtanak meg. A mellső ZF RL 82 EC független felfüggesztésű tengely mellett a D-tengely is kormányzott, ez merev hidas kialakítású, ZV RL 82 A típusú egység. A típus padlója a megszokottaktól elterően nem rétegelt farostlemezből, hanem műanyagból készült, ami a gyártó szerint robusztusabb és nagyobb védelmet nyújt egy esetleges ütközés esetén. A bázeli Hess flottát hagyományos visszapillantó tükröket helyettesítő kamerákkal és intelligens holttérfigyelő rendszerrel szállították.

A töltési infrastruktúrát az Industrielle Werke Basel (IWB) energiaszolgáltató építette ki az ABB-vel együttműködésben. Az ABB szállította a töltőállomásokat, a hálózatcsatlakozási hardvert, valamint a töltőinfrastruktúra kezelését és szervizét biztosító szoftvert is. A járműtelepi, éjszakai töltés mellett, amelyet kezdetben két ideiglenes létesítményben, majd később a Rank buszgarázsban építenek ki, eseti töltést biztosító, 450 kW teljesítményű villámtöltőket telepítettek a város két hosszabb buszútvonala, az EuroAirport és a Kleinhüningen mentén. Az eseti töltőállomásokon csupán 4-6 percre van szükség az elektromos hajtású buszok töltéséhez. Az autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges energia 100%-ban megújuló forrásokból származik. A BVB idén teljessé váló 65 darabos autóbusz-flottjának energiaigénye a közel 200 ezres lelekszámú Basel-Stadt kanton villamosenergia-szükségletének 1%-át teszi majd ki.

 

Címkék