Kitekintő

Bietigheim-Bissingen testvérvárosairól emlékezik meg a Spillmann GmbH

A „tematikus”, különleges külső és belső megjelenésű autóbuszairól ismert német Spillmann GmbH újabb egyedi belső kialakítású, hibrid modullal kiegészített Mercedes-Benz Citarót állít forgalomba Bietigheim-Bissingenben. Az autóbusz különlegességét ezúttal az adja, hogy a jármű Bietigheim-Bissingen amerikai, angol, francia, japán és magyar testvérvárosi kapcsolatainak 50 éves évfordulója előtt tiszteleg. 

A Spillmann flotta többi tematikus Mercedes-Benz Citarójához hasonlóan ez a kocsi is ún. “tram design” módosított homlokfalat kapott, s ezüstszürke fényezéssel látták el. A jármű oldalára egy stilizált földgömb került, amely Bietigheim-Bissingen testvérvárosainak földrajzi elhelyezkedését mutatja, s emellett egy külön lista is megemlékezik a partnervárosokról – Overland Park (USA), Surrey Heath (Anglia), Sucy-en-Brie (Franciaország), Szekszárd, Kusatsu (Japán) – és a partnerség kezdetéről. A Spillmann GmbH ügyvezetője az autóbusz forgalomba állítása kapcsán elmondta, hogy autóbuszaik a helyi közösségi közlekedés biztosítása mellett üzeneteket is közvetítenek, legújabb szerzeményük például egy mozgó közösségi tér, amely a település testvérvárosaira hívja fel az utazók figyelmét.

Az utastérben egyedi nyomtatott oldalfal fogadja az utazókat, a rajta lévő képek a partnerországok lakóit és életmódját mutatja be. A buszba az üléskárpittal harmonizáló fahatású padlóburkolat került, fedélzetén WiFi hálózat és mobil eszközök töltésére alkalmas USB-csatlakozók is szolgálják az utazóközönség kényelmét.

A Spillmann úgy mint a társaság többi Citaróját, ezt a járművet is hibrid modullal rendelte meg. A buszba egy kisfeszültségű, 48 V-on üzemelő, ún. gyenge vagy lágy (mild) hibrid hajtás került – a rendszer egyébként mindössze 156 kg többletterhet ad hozzá a standard, dízelmotoros Citaro saját tömegéhez. A ZF EcoLife 2 sebességváltó és a belső égésű motor közé beépített elektromos motor maximális teljesítménye 14 kW, és akár 220 Nm forgatónyomatékot is képes leadni. A rekuperációs egység fékezéskor és gázelvétel során generátorként működik, vagyis a mozgási energiát elektromos árammá alakítja át, míg elinduláskor kiegészítő forgatónyomatékkal segíti a dízelmotort. A hibrid modul segítségével a gyártó szerint akár 8,5%-os fogyasztáscsökkenés is elérhető a hagyományos dízelüzemű változathoz képest.

Emellett szintén a megrendelő kérésére a járművet Sideguard Assist kanyarodási asszisztens segédrendszerrel és négy összekapcsolt kamerából álló, a kocsi teljes közvetlen környezetéről átfogó képet adó 360°-os kamerarendszerrel is felszerelték. Mindkét vezetéstámogató rendszer 35 km/óra sebesség alatt aktív, a 360°-os kamerarendszer viszont nagyobb sebességtartományban, az irányjelző használatakor is üzemel.

Címkék