Kitekintő

Újra megpróbálkozik a trolibeszerzéssel Ústí nad Labem

Ismét nekifut az eddig több bonyodalmat, mint eredményt hozó trolitenderének az északnyugat-csehországi Ústí nad Labem városa. A helyi közlekedési vállalat, a Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) az opciós mennyiség lehívása esetén 33 darab csuklós trolibuszt vásárolna, összesen 572,5 millió cseh korona becsült értékben. Mint látható, a pályázati kiírás keretszerződésre vonatkozik, amely mindössze egyetlen (!) jármű lehívását garantálja. Ez azt is jelenti, hogy egy, a piacra esetleg újonnan belépő szereplőnek nem éri meg csak ezért a lehetőségért komolyabb fejlesztésbe invesztálnia.

A csuklósok trolibuszokra vonatkozó ominózus közbeszerzést nem most írják ki először. Az első felvonás eredményhirdetését a SOR Libchavy torpedózta meg, a legutóbbi, tavaly februárban meghirdetett pályázat eredményét pedig augusztusban megsemmisítették, miután a cseh gazdasági versenyvédelmi hivatal (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ÚOHS) helyt adott a SOR Libchavy és a Cegelec panaszának, akik szerint a korábbi tender követelményei gyanúsan az egyik induló, egész pontosan a később egyedüli ajánlattevőként megjelenő Škoda Electric termékére lettek szabva. Az újabb feltételek megfogalmazása szűk egy évbe tellett, és a beszerzésre ezúttal a korábbinál közel 15 millió cseh koronával nagyobb összeget is szán az ajánlatkérő. Az elbírálási szempontok ugyanakkor nem változtak, 90%-os súlyozással esik latba a teljes élettartam-költség, 5%-kal pedig a pályázók által vállalt garanciális időtartam, illetve szállítási határidő.

A DPMÚL még a korábbi pályázati kiírás közzétételét megelőzően egyeztetést kezdeményezett hat piaci szereplő, név szerint a Cegelec, a Solaris, a SOR Libchavy, a Škoda Electric, a Tram for envi és a Hess bevonásával, akik a svájciak kivételével reagáltak is a megkeresésre. Akkor az derült ki, hogy a felkért gyártók közül jelenleg senki sem rendelkezik a közlekedési társaság kívánalmainak megfelelő (a megadott jellemzők mellett két hajtott tengellyel rendelkező) trolibusszal. Ennek ellenére DPMÚL a sajátos helyi domborzati viszonyok miatt az új kiírásban is két, központi elhelyezésű villanymotorral hajtott konstrukciót igényel. A specifikáció többi részében sincs változás, a legfeljebb 18,75 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós, négy utasajtóval szerelt járműveknek minimum 115 utas szállítására kell képesnek lennie, az utazóközönség negyedének pedig ülőhelyet is kell biztosítani. Szintén elvárás a legalább 12 kilométeres hatósugarú akkumulátoros önjárási képesség a felsővezetékkel ellátott szakaszokon kívül, a légkondicionált belső tér és USB-töltőpontok kialakítása az utasok mobil eszközei számára.

Amennyiben a beszerzés ezúttal végre sikeresen lezajlik, Ústí nad Labem városában is befejezik aktív pályafutásukat a jellegzetesen szögletes Škoda 15 Tr csuklós trolibuszok. A város az új járművek beszerzésének tavalyi megakadása miatt időközben átmeneti tűzoltásként használt Škoda 25 Tr csuklós trolibuszokat vásárolt Brno városától, ahol idén februárban végleg elbúcsúztatták a vitatott megítélésű, Irisbus Citelis karosszériás típust.

A címlapkép illusztráció, forrás: Jiří Erben

Címkék