Kitekintő

Újabb öt Toyota emblémás hidrogénbusz állt forgalomba a németeknél

A német piacon egyre nagyobb sikereket elkönyvelő portugál CaetanoBus újabb 5 darab Toyota emblémás, hidrogénhajtású H2.City Gold autóbuszt adott át: ezúttal a düreni székhelyű Rurtalbus GmbH kapta meg tavaly megrendelt hidrogénbuszait. A CaetanoBus és résztulajdonosa, a Toyota eddig már 40 darab hidrogén üzemanyagcellás H2.City Gold leszállítására kapott megbízást Németországból, legutóbb a stuttgarti Stuttgarter Straßenbahnen AG és a düsseldorfi Rheinbahn AG rendelt összesen 18 példányt a nulla károsanyag-kibocsátású típusból.

Az autóbuszok beszerzésére Düren azon középtávú és a város hidrogénkoncepciójába illeszkedő célkitűzésének keretében került sor, amely szerint a 90 ezer lelket számláló település buszközlekedését teljes egészében hidrogén alapokra helyeznék az elkövetkezendő években. Ennek megvalósításából az AVV-Aachener Straßenbahn und Energieversorgungs-AG közlekedésszervező színeiben szolgáltató Rurtalbus évente 5 hidrogénbusz forgalomba helyezésével venné ki a részét. Az első 5 jármű megvásárlását a szövetségi kormány 1,3 millió euró értékben, a hagyományos belső égésű motorral szerelt autóbuszok beszerzéséhez képest felmerülő többletköltségek finanszírozásával támogatta. Az autóbuszok üzemeltetéséhez a cég zöld hidrogént alkalmaz, amit jelenleg kilogrammonként 9 euróért szerez be, a Düren közelében hamarosan megépülő jülichi napelempark elektrolizáló üzemének elkészültét követően pedig 5-5,5 euróért juthat majd hozzá a tüzelőanyaghoz. A Rurtalbus szerint a hidrogénhajtás üzemeltetési költségei a beszerzési költségekkel ellentétben már versenyképeseknek mondhatók, hiszen egy kilogramm hidrogén felhasználása a számításaik szerint 6 liter dízelüzemanyag elégetésének felel meg, amelynek literjéhez napjainkban 2 euróért lehet hozzájutni Németországban.

A Rurtalbus alumíniumkarosszériás hidrogénbuszaiban a típustól megszokott módon a Toyota Mirai személyautóból származó 60 kW teljesítményű, Toyota FC Stack néven futó PEM üzemanyagcella dolgozik a Siemens ELFA 2 nevű villamos hajtásrendszerével együttműködve, amely egy 180 kW csúcsteljesítményű, központi elhelyezésű állandómágneses szinkronmotorra épül. Emellett a buszok hajtásrendszerébe egy három darab Forsee Power Pulse 15 típusú modulból felépülő, 44 kWh összkapacitású lítium-titanát-oxid (LTO) akkumulátorcsomag is került, amely elsősorban pufferként szolgál, illetve másodlagos, támogató funkciót lát el, főként a gyorsítások segítésénél és a fékezési energia visszanyerésénél kap szerepet. A H2.City Gold a gyártó közlése szerint több mint 400 kilométert képes megtenni az üzemanyagtartályok egyszeri feltöltésével, tüzelőanyag-fogyasztása 6 kg/100 kilométer. A járművek tetején sorakozó öt darab, egyenként 312 liter térfogatú, Type 4-es szénszál-erősítésű tartály összesen 37,5 kg hidrogén tárolását teszi lehetővé 350 bar üzemi nyomáson, a tartályok feltöltése pedig mindössze 9 percet vesz igénybe.

Fotók: Kreisverband Düren

Címkék