Magazin

Hollandiában kínálják eladásra a budapesti hibrid Volvo-flotta egy részét

A holland székhelyű Womy equipment supply B.V.weboldalán, a womy.com-on jelent meg nemrégiben az a hirdetés, melyben eladásra kínálják a korábban Budapesten szolgált, dízel-elektromos hibrid hajtású Volvo 7900 Electric Hybrid csuklós-flotta 16 példányát.

 

A 28 darabos BKK-rendeltetésű hibrid-flottának igen kalandos életútja volt Budapesten. A buszokat 2015 év elején állították forgalomba, üzemeltetésükről a vonatkozó közbeszerzési eljárás nyertese, a T&J Busz Projekt Kft. gondoskodott, mellyel a szolgáltatás megrendelője, a BKK a cég offshore-gyanús háttere miatt 2016 nyarán felmondta a közszolgáltatási szerződést. A járművek ezt követően munka nélkül maradtak, s egy rövid, 3 hónapos a gödöllői, és a váci térségében töltött vendégeskedést leszámítva, 2018 tavaszáig kényszerpihenőn voltak. Ezután a Volánbusz zászlaja alatt álltak újra forgalomba a gyáli, valamint a péceli viszonylatokon, azonban a gyakori meghibásodások miatt a társaság úgy döntött 2019 végén, hogy az állami cég akkori flottakezelőjén, a Volán Buszparkon keresztül bérelt járművektől megválik, s helyettük a 2014-ben beszerzett dízel Volvo 7900A csuklósbuszait állítja forgalomba.

Forrás: womy.com

Az időközben a Volvo Hungária tulajdonába került autóbuszok a társaság cinkotai telephelyére kerültek, s egy részük még ma is ott várja sorsának jobbra fordulását. A flottából 4 példány nemrég osztrák export rendszámmal útnak indult Nyugat-Európa felé, s a jelek szerint Hollandiáig jutott. Úgy tudjuk, hogy hamarosan további két hibrid Volvo csuklós csatlakozik majd hozzájuk a kontingensből. A Womy hirdetésében már csak 16 kocsit kínálnak eladásra a 28 darab autóbuszból (információink szerint a fennmaradó 12 darab sorsa már eldőlt), helyszínként a cég zevenbergeni telephelye van megjelölve.

Címlapkép: Garamvölgyi Gergő

Címkék