Kitekintő

Tíz Solaris hidrogénbuszt vásárol két bajor magánfuvarozó

Jövő év márciusáig összesen tíz darab hidrogén tüzelőanyag-cellás Urbino 12-t szállít a Solaris két felső-bajorországi magánszolgáltatónak; öt példányt a Busreisen Ettenhuber GmbH-nak, s ugyanennyit a Martin Geldhauser GmbH & Co. KG busztársaságnak. A járművek a bajor fővárostól, Münchentől délre fekvő Glonn és Hofolding települések környékének közösségi közlekedését erősítik majd.

A megrendelt autóbuszok közel azonos specifikációval, műszaki tartalommal és felszereltséggel érkeznek a közlekedési cégekhez. A kocsik mozgatásáról a modell esetében alkalmazott, a ZF AxTrax AVE  portálhídjába integrált villamos kerékagymotorok (pontosabban csak a kerékagy közelében elhelyezett) gondoskodnak. Az elsődleges meghajtást biztosító, 70 kW teljesítményű hidrogén tüzelőanyag-cella a megszokottak szerint a kanadai Ballard Power Systemstől érkezik. A hidrogéngáz tárolása ezúttal is az 1560 liter össztérfogatú, a Hexagon Agilitytől származó Type 4-es kompozit tartályegységben történik majd. A bajor rendeltetésű hidrogénbuszokba is kerül  egy közbenső tárolóként szolgáló Solaris High Power lítium-titanát-oxid (LTO) akkumulátor, ennek kapacitása 30,47 kWh, s főként a gyorsítások segítésénél és a fékezési energia visszanyerésénél kap szerepet.

A járműveket a megrendelők kérésére felszerelik Mobileye Shield+ aktív biztonsági rendszerrel is; az okos kamerarendszer az autóbusz holttereiben elhelyezett kamerák segítségével „szemmel tartja” az ott történő eseményeket, s szükség esetén fény-, illetve hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a holttérben tartózkodó gyalogosokra, kerékpárosokra és egyéb közlekedőkre. Emellett a rendszer további funkciókkal is segíti a gépkocsivezetőket: közlekedési tábla felismerés, sávelhagyásra figyelmeztetés és passzív fékasszisztens. A hidrogénbuszokkal együtt a busztársaságok kapcsolódó szolgáltatásként megkapják a Solaris saját, valósidejű online távdiagnosztikai és felügyeleti, ún. eSConnect flottamenedzsment-rendszerrét is, amely a telematikai- illetve akkutöltöttségi adatok továbbítása mellett fedélzeti diagnosztikai funkcióval is rendelkezik.

A Solaris és a két közlekedési cég kapcsolata már közel 20 éves múltra tekint vissza, a lengyel buszgyártó 2004 óta 112 „tacskót” szállított az Ettenhubernek és 55-öt a Geldhausernek.

Fotók: Solaris Bus & Coach

Címkék