Kitekintő

Százhuszonnégy háromtengelyes Volvo 8900-ast állít forgalomba a Keolis Svédországban

A Keolis francia multinacionális közlekedési társaság svédországi leányvállalata, a Keolis Sverige tavaly májusban nyerte el a svéd fővárostól 70 kilométerre fekvő Uppsala megye helyközi buszhálózatának üzemeltetési jogát. Az 540 millió euró értékű közszolgáltatási szerződés értelmében a társaság összesen 193 darab biogáz és biodízel hajtású autóbuszt állít forgalomba az UL ernyőszervezet viszonylatain, a közlekedésszervezőre jellemző repcesárga színben.

A szolgáltatást 2022 júniusában kezdi meg a közlekedési cég, melynek 9 éves ellátásához 124 háromtengelyes Volvo 8900 LE-t, 58 darab háromtengelyes Scania Citywide LE-t, valamint 11 darab hibrid Volvo 7900-ast vesz igénybe. A járművek mindegyike biodízel, illetve biogáz hajtású, előbbiek a Volvótól, utóbbiak pedig a Scaniától érkeznek majd.

A típusból 2020-ban 15, 2021-ben pedig 50 példány érkezett hazánkba; az uppsalai 8900-asok is hasonló színben érkeznek majd rendeltetési helyükre

A tekintélyes létszámú flotta gerincét a Volvo hazánkban is jól ismert elővárosi típusának háromtengelyes kivitele adja, ezeknek a járműveknek egy része már el is készült a Volvo lengyelországi üzemében. A 14,8 méteres, alacsony belépésű autóbuszokat biodízellel üzemelő, Euro 6e környezetvédelmi besorolású, 7,7 literes, 320 lóerős (235 kW), hathengeres Volvo D8K dízelmotorral szerelik. A négy hosszban, valamint két- és háromtengelyes kivitelben elérhető modellel a gyártótól származó információink szerint 2025-ig tervez a Volvo Buses, ezt követően kivezetésre kerülne a svédek termékpalettájáról. Az utódlás egyelőre még nem egyértelmű, de vélhetően egy tisztán elektromos hajtású típus fogja váltani a skandináv piacon igen népszerű elővárosi modellt.

Emellett a Volvo 11 darab Volvo S-Charge névre keresztelt hajtásrendszerrel szerelt 7900-ast is szállít a Keolisnak. A buszok öntöltő, töltési infrastruktúrát nem igénylő párhuzamos hibrid hajtásrendszerében egy villanymotor és egy viszonylag kis méretű belső égésű motor dolgozik együtt. Ezekbe a kocsikba egy 5,1 literes, négyhengeres, 240 lóerős (177 kW), Euro 6e besorolású, bioüzemanyaggal működő dízelmotor kerül, amelyhez egy 120 kW teljesítményű, 800 Nm maximális nyomaték leadására képes Volvo I-SAM villanymotor párosul. A 7900-asok akár 50 km/h sebességgel is képesek lesznek haladni tisztán elektromos üzemmódban, kizárólag a rendszerbe épített akkumulátorokra és a villanymotorra hagyatkozva – a megtehető hatótáv viszont erősen korlátozott, hiszen egyszerre csak legfeljebb 1 kilométer tehető meg a villamos hajtással.

A Keolis flottáját 58 darab gázüzemű, háromtengelyes Scania Citywide LE is kiegészíti majd. A 14,8 méteres újgenerációs Citywideok 340 lóerős gázmotorral érkeznek, melyhez erőátviteli egységként a 12+2 sebességes Scania Opticruise robotváltó csatlakozik.

A Keolis 2003 óta van jelen Svédországban. A cég jelenleg négy különböző svéd régióban összesen 1600 darab alternatív hajtású, nem fosszilis üzemanyaggal működő autóbuszt üzemeltet, amelyek évente közel 100 millió kilométert teljesítenek. A vállalat svéd részlege több, mint 4500 alkalmazottal rendelkezik.

Címkék