Magazin

Dunakeszi a Zöld Busz Mintaprojekt tizenharmadik állomása

A szeptember óta a HUMDA nevével fémjelzett Zöld Busz Program demonstrációs mintaprojektjének újabb állomásaként egy MAN Lion’s City 12 E villanybuszt próbálhat ki december 23-ig Dunakeszi utazóközönsége. A tisztán elektromos hajtású demóbuszt az oroszlános gyártóval a közelmúlt hazai buszbeszerzésein több alkalommal is együttműködő BM Heros LEK Kft. biztosítja. „Az egy hónapos tesztidőszak tapasztalatai jó alapot adnak a város elektromobilitási terveinek fejlesztéséhez” – fogalmaz a HUMDA közleménye, amelyet kereken három héttel a jármű november 19-ei forgalomba állása után adott ki a programot koordináló szervezet.

Mint ismert, a Zöld Busz Programban 2022-től 2025-ig a rendelkezésre álló teljes, összesen 180 milliárd forintos költségkeret felhasználásával legalább 1100 tisztán elektromos hajtású autóbusz állhat forgalomba a helyi közszolgáltatásban a kormány elképzelései szerint. A kezdeményezés első lépéseként elindított demonstrációs mintaprojekt célja az elektromos buszok helyi közlekedésbe történő beillesztésének előkészítése a vidéki városokban, illetve az ehhez szükséges tapasztalatgyűjtés a járművek és a hozzájuk kapcsolódó töltőinfrastruktúra üzemeltetése terén.

A Dunakeszire delegált fehér fényezésű Lion’s City 12 E egyébként már november 19-e rója a köröket a Budapest közvetlen vonzáskörzetébe tartozó kisvárosban, ahol hétköznaponként az 1-es és a 3-as, hétvégén pedig a 5-ös és a 6-os járat útvonalán vehetik igénybe az érdeklődők, a programban kipróbált többi járműhöz hasonlóan díjmentesen. A tesztbusz menetrendje ide kattintva érhető el, a táblázatokban zölddel kiemelve, a típus főbb műszaki jellemzőit pedig ebben a cikkünkben szedtük össze korábban.

Zöld jövőkép Dunakeszin is

Célunk, hogy a dunakesziek testközelből ismerhessék meg a környezetbarát, kibocsátásmentes járműveket” – mondta el a december 10-én tartott sajtótájékoztatón Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, aki hozzátette: „Bízom benne, hogy a helyi lakosság szívesen fogadja az elektromos autóbuszokat és a zöld jövőre való tekintettel egyre több elektromos busz közlekedhet az országban és itt a városban is. Ezek hozzájárulnak ahhoz az európai uniós és magyarországi célkitűzéshez, amellyel 2050-re mind az Unió, mind hazánk klímasemleges hellyé válhat, azaz a nettó szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkenhet. A klímavédelmi céljaink eléréséhez komoly áldozatvállalásra van szükség. A kormány azért indította el az év végéig kitölthető zöld konzultációt, hogy egy online párbeszéd keretein belül mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról – emelte ki az államtitkár.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, egyben a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, nagy örömére szolgál, hogy a Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt keretében választókerületébe is ellátogat a programsorozat. „Mi itt, Dunakeszin és a térség többi településén valóban zöld úton járunk. Számunkra a zöld nem csupán egy jól csengő varázsszó. Nekünk a környezetünk védelme, zöld környezetünk megóvása nem újdonság, hanem a mindennapjaink része. Éppen ezért, a valós cselekvésben hiszünk: óvjuk településeink tisztaságát, energetikai felújításokkal csökkentjük a környezet terheit, felszámoljuk az illegális hulladéklerakókat és fákat ültetünk. Támogatjuk az elektromos autók közlekedését elektromos töltőállomások kiépítésével és fejlesztjük a tömegközlekedést” – sorolta fel az eddigi intézkedéseket. „Azt szeretnénk, hogy amennyire csak lehet megőrizzük azt a világot, amelyben ma élünk. Nemcsak saját magunk, de gyermekeink és unokáink számára is„.

Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba elmondta: hálás, amiért Dunakeszi városa is részt vehet az elektromos járművek tesztelésében. A tesztbuszt bő egy hónapos vendégszereplése alatt a Sportbusz Kft. üzemelteti, amely több, mint 5 éve végzi Dunakeszin a személyszállítási közszolgáltatást. „Célunk, hogy olyan hellyé alakítsuk Dunakeszit, ahová szép, tiszta és biztonságos környezetbe érkezhetnek haza városunk lakói és ahol örömmel töltik el szabadidejüket is. Ezért folyamatosan zajlik az „Évente 1000 fát ültetünk Dunakeszire” fatelepítési programunk, a zöldterületeink és a szabadstrand fejlesztése, valamint nagy sikerű a város buszmegállóinak egységesítésére vonatkozó akciónk is, melynek keretein belül az összes belterületi buszmegállót kicseréltük, felújítottuk” – tért ki a busz teszteléséhez közvetlenül nem kapcsolódó feladatokra is a polgármester.

Lázár László, a Zöld Busz Programot koordináló HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kommunikációs igazgatója szerint a mintaprojektek egyfelől a jövőbeni beruházásokhoz nélkülözhetetlen üzemeltetési tapasztalatokat szolgáltatnak, másrészt pedig kiváló háttéranyagot biztosítanak a kormány számára az elektromobilitással kapcsolatos jövőbeni döntések megalapozására. „Közös célunk, hogy a hazai tömegközlekedés járműállománya megfelelő ütemben modernizálódjon. Ezen küldetésünket tükrözi cégünk új neve is, amely hangsúlyozza, hogy az autó-motorsport fejlesztése mellett a zöld mobilitás fejlesztése is a fő tevékenységeink egyike” – hangsúlyozta Lázár László.

Fotók: HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Címkék