Magazin

Székesfehérváron is Reformokat vet be az ITK

Amint azt tegnap megírtuk, az Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) veszi át a helyi buszjáratok egy részének üzemeltetését az ArrivaBus Kft.-től Székesfehérváron a Volánbusz Zrt. alvállalkozójaként. Időközben megtudtuk azt is, hogy a szolgáltatás szóló buszokkal teljesítendő részét ITE Reform 500 LE autóbuszokkal végzi majd a társaság, így a cégcsoport saját karosszálású típusa Debrecen és Kecskemét után az egykori koronázóváros utcáin is bemutatkozik.

A székesfehérvári alvállalkozó-váltással kapcsolatban hétfőn megkerestük az ITK Zrt. sajtóosztályát, és arról érdeklődtünk, hogy a társaság milyen típusú autóbuszokkal fogja ellátni a közszolgáltatási részfeladatokat a megyeszékhelyen. Érdeklődésünkre közölték, hogy az Inter Tan-Ker Zrt. a Volánbusz Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként tizenegy helyi járati viszonylaton saját fejlesztésű és gyártású ITE Reform 500 LE típusú szóló, valamint Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbuszokkal fogja ellátni a közösségi közlekedési feladatokat. Hozzátették, hogy valamennyi autóbusz Euro 6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorral rendelkezik, ami a jelenleg elérhető legmagasabb környezetvédelmi normáknak felel meg, így bíznak abban, hogy jelentősen hozzájárulhatunk majd a levegő minőségének javulásához Székesfehérváron.

Válaszukban kiemelték, hogy korábbi értesülésünkkel ellentétben nem szeptember 18-ától, hanem egy héttel később, szeptember 25-étől, szombattól kezdik meg a közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetését Székesfehérváron.

Fotók: ITK Zrt.

Címkék