Kitekintő

Eredmény született Pozsony duplacsuklós trolibusz-tenderén

A Pozsony közösségi közlekedéséért felelős Dopravný podnik Bratislava (DPB) még tavasszal indított közbeszerzési eljárást összesen 50 darab új, kisegítő akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkező trolibusz beszerzésére. A három részből álló pályázati felhívás 11 szóló, 23 csuklós és 16 duplacsuklós troli vásárlására vonatkozott. A pozsonyi közlekedési cég pénteken tette közzé az utóbbi, vagyis a duplacsuklós kocsikra kiírt eljárásban benyújtott ajánlatok elbírálásának eredményét.

Mivel Európában viszonylag kevés gyártó invesztál ilyen járművek fejlesztésébe, így a meglehetősen szűkös kínálatból, amint az várható volt, a Solaris Bus & Coach, valamint a svájci Hess AG között dőlt el a verseny a DPB tenderének ezen szakaszában. Az ajánlattevők az eredeti kiírás szerint május végéig nyújthatták volna be ajánlataikat, ám az ajánlattételi határidőt végül az ajánlatkérőnek a pályázati feltételek többszöri módosítása miatt egészen augusztus 24-ig meg kellett hosszabbítania. A feltételek módosítása után az eljárásban egyedüli értékelési szempontként az ajánlati ár határozta meg a nyertes ajánlattevőt, a korábbi, olykor bizarr technikai és minőségi részszempontokat, amelyek korlátozták a jelentkezők számát és egyértelműen a Solaris Pozsonyban is tesztelt duplacsuklós típusát részesítették előnyben, a benyújtott kifogások miatt az ajánlatkérőnek törölnie kellett a pályázati dokumentációból.

A két érvényes ajánlattevő közül a Solaris és a cseh Škoda Electric konzorciuma kínálta kedvezőbb áron, átszámítva nettó 5,8 milliárd forintért a 16 darabos duplacsuklós-flottát, ez járművenként nettó 362 millió forintos vételárat jelent. A svájci Hess ajánlata 5 millió euróval volt drágább a lengyel-cseh konzorcium által megajánlott árnál, és mivel az egyetlen odaítélési kritérium az eljárásban a vételár volt, a Solaris és cseh partnere lett a befutó a tenderen. A szerződés becsült értéke átszámítva nettó 6,7 milliárd forint volt, amelyet a Hess ajánlata 800 millió forinttal lépett túl. Szerződéskötésre a 10 napos szerződéskötési moratórium lejárta után kerülhet sor, addig a Hess jogorvoslattal élhet az eljárás eredménye ellen.

A beruházást európai uniós forrásból finanszírozzák a szlovák Integrált Infrastruktúra Operatív Program keretében. A közel 25 méteres járművek a város egyik legforgalmasabb trolibuszvonalán, a főpályaudvarról induló 201-es viszonylaton állnak majd forgalomba a szerződéskötés aláírásától számított 20 hónapon belül.

A képek illusztrációk, forrás: Solaris Bus & Coach

Címkék