Kitekintő

Nyolc elektromos Hess midibuszt vásárol Zürich

Rövid időn belül ismét belföldi megrendelésnek örülhet a Hess: a cég ezúttal a visszatérő vásárlónak számító Verkehrsbetriebe Zürich (VBZ) közlekedési társaság részére szállíthat nyolc darab tisztán elektromos hajtású lighTram 10 Plug akkumulátoros midibuszt. A svájci buszgyártó kínálatában új elemet jelentő 10,7 méter hosszú járművek még az idén megérkezhetnek rendeltetési helyükre.

A zürichi közszolgáltató által megrendelt, a midikategória felső mérethatárán egyensúlyozó járművek a lighTram sorozat eddigi legrövidebb képviselői lesznek. A gyártó által közzétett látványtervek alapján 1-2-0 ajtókiosztással érkező villanybuszokkal a helyi 35-ös, 38-as, 39-es, 73-as és 307-es (valamint egyes források szerint alkalmanként a 40-es, 64-es és 79-es) jelzésű belvárosi viszonylatokon lehet majd találkozni, várhatóan 2021 végétől. A beszerzés összhangban áll a kanton közlekedésszervezési feladatait ellátó Zürcher Verkehrsverbund (ZVV) klímavédelmi és elektromobilizációs törekvéseivel: a szervezet 5 millió svájci frank értékű támogatást biztosít a projekt megvalósításához, amit Zürich városa további 1,7 millió frankkal egészít ki. A Hess számításai szerint az új elektromos buszok üzemeltetése évente 150 000 liter gázolaj elfogyasztásától és mintegy 400 tonna szén-dioxid kibocsátásától kíméli majd meg a járművek közvetlen környezetét.

Helyi források szerint a zürichi midibuszok méreteikhez képest jelentős mennyiségű villamos energia tárolására képes, 333 kWh kapacitású akkumulátorpakkot kapnak. Ennek töltése éjszaka, illetve a napközbeni pihenők idején történik majd a Hardau buszgarázsban, hagyományos konnektoros módszerrel – amint arra a típusjelzés végén található „Plug” kiegészítés is utal.

A mostani bejelentés érdekessége, hogy tavaly októberben még arról lehetett hallani, hogy a szóban forgó nyolc midibuszt (hasonló műszaki parméterekkel) a portugál CaetanoBus szállítja majd, igaz, közvetítőként már akkor felmerült a Hess neve is. Úgy tűnik, hogy a svájciak időközben a saját kezükbe vették az irányítást, a frissen kiadott látványterveken ugyanis már a Hess saját fejlesztésű modellje szerepel és a jármű fantázianeve alapján is helyi gyártású termékről lesz szó, bár önmagában a típusjelzés még lehet(ne) egy egyszerű átcímkézés eredménye is. A Hess egyébként mostanában nem panaszkodhat az eladásokra: a hónap elején jelentették be 70 darab csuklós, illetve duplacsuklós önjáró trolibusz szállítását a Stadtbus Winterthur részére, idén pedig a tervek szerint elkészül az újonnan kiépülő brisbane-i „metróhálózatra” szánt első duplacsuklós lighTram 25 TOSA villanybusz is.

Címlapkép: Carrosserie Hess AG

Címkék